Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Első tengeri akváriumba...

Első tengeri akváriumba milyen halakat ajánlotok?

Figyelt kérdés

Az akvárium 100 literes. Igénytelenebb élőlényekkel kezdenék, én a következőkre gondoltam:

1 közönséges bohóchal

1 bicolor blenny

1 sárga minigéb

1 Pseudochromis porphyreus (sajnos nem találom a magyar nevét sehol, hiába keresem... itt van róla egy video: [link]

1 tisztogató garnéla

2013. máj. 17. 21:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Lehabzós lesz az akvárium, csak épp 200 helyett 100 literes. :) Ezek a talajtisztító kis állatkák jófejek lehetnek, valószínű egy ilyenre is beruházok... Mondjuk valamilyen gébre. De ezt még majd meglátom. Köszi a segítséget! :)
2013. máj. 18. 15:40
 12/15 anonim ***** válasza:

De azért csak kevés halat tegyél bele, nehogy megdögöljenek. A lehabzó sem egy életbiztosítás. A bicolort pedig csak jól beállt, kicsit algás akváriumba szabad betenni, mert algát is eszik.

A tisztogató garnéla meg elég érzékeny a sósűrűségre és nem is él sokáig, csak egy, másfél évig nagyjából, de nem akarok hülyeséget mondani. Szerintem az ahhoz drága, de te tudod. Nekem olyanom még nem volt. Mármint ez a lismata garnéla.

Van nekem a másik, a táncoló garnéla, de az annyira bújkálós egyedül, csak akkor jön elő ha párban van.

2013. máj. 18. 19:30
 13/15 A kérdező kommentje:

Ezt nem tudtam... Igazad van, akkor nem fizetek érte majdnem 6000 forintot! :/

Még egy kérdés... Ezek a makro algák ezek "csak úgy" egyszer csak jönnek, vagy be kell őket telepíteni?

2013. máj. 18. 19:58
 14/15 anonim ***** válasza:

Kialakul megától sima barna alga, zöldalga és mészalga az üvegen és a köveken, pl ami itt középen van ez a fű szerű kis pamacs, ez így idenőtt magától:

[link]

A caulerpa algák, nem alakulnak ki, csak ha veszel egy keveset, akkor elterjed.

A bicolort még nem láttam caulerpát enni, azt láttam csak, hogy az üveg faláról ette az apró barna algát, illetve csipegetett kis zöldalga pamacsot a kőről.

Lehet kapni a Chondrus nevezetűt, ami olyan mint egy nagy piros bokor, azt a remeterák imádja kajálni, a kis kígyókarú csillagok meg abban szaporodnak, mindig vannak benne páran.

2013. máj. 18. 22:30
 15/15 A kérdező kommentje:
Az alsópolcos szűrést csak simán úgy oldom meg, hogy a lenti tartályba beleteszem a lehabzót és a vízpumpát is? Nem kell valahogy "elválasztani" őket?
2013. máj. 25. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!