Egy 10 kg feletti ponty túléli ha elvitte az előkét etetőkosárral együtt, horoggal a szájában? Ki akad majd neki? Vagy elrohad a horog? 20 as damillal horgásztam, és szákolásnál elszakadt az előke.
Vagy kiakad, vagy beleépül a szájába. De élni fog nyugi.
Egyébként miért érdekel?
Ha meg horgásztó, akkor a következő horgász úgyis kiveszi. Amúgy engedéllyel horgásztál? Csak mert a horgászviszgaanyagban bennevan, hogy ha bentmarad a horog a hal szájában akkor beleépül, és megtanul vele élni.
én is horgászom és van horgászvizsgám de erről nem tanultuk
de, így van
Majd Júliusban töltöm a 14 et, és akkor leteszem a vizsgát, most csak olyan engedélyem van amit a szülővel lehet kiváltani.
A gyermelyi tavon voltunk.
20 as damillal horgásztam, kifogtam egy 9.9 kg os pontyot amit persze visszaengedtem( vissza is kell), aztán ez a mégnagyobb ,meg eltépte szákolásnál az előkét( amit én csináltam sajnos) túl vékony damilból ezekszerint. Az előke 18 as lehetett.
De nagyon jó víz a gyermelyi, most is fogtunk fél kg-s kárászokat, meg múltkor fogtam 3-4 kg os pontyokat.
Mindig úgy szokott lenni, hogy a nagy bojlis- pelletes ho-ho-ho horgászok csak lógatják a botot, mi meg 20 percenként húzzuk ki a halalat, amik kukoricára vagy csontira jöttek.
Az egyetlen rossz dolog ott, hogy 4000 Ft a belépő, és csak 2 nemes halat, és 3 kg egyéb halat lehet elhozni, 5 kg felettit vissza kell dobni.
De ezt megértem, mivel ha nem lenne így szabályozva, rövidesen megfogyatkoznának a halak.
Egyébként itt nem okoz gondot visszapecázni a belépő árát.
Kicsit Off
"Júliusban töltöm a 14 et:.."
Te 14 leszel? Nem semmi. Sok felnőtt példát vehetne rólad amilyen lelkesen, minden részletre kiterjedően informálódsz és építed az akváriumod, minden elismerésem a tiéd.
Hát köszönöm szépen:) már egy jó ideje gyűjtök is rá, már volt két 54 literes akváriumom, az egyiket eladtam mert csak szenvedtem a világítással stb, és gondoltam, hogy akkor csinálok egy jó nagyot amiben minden stimmel. Hosszú győzködés után apukám megengedte, hogy júniusban majd nekikezdjek. Így most minden felesleges cuccom megy az apródra:)
A másik 54 l- esben jelenleg is ancikat tenyésztek, most született kb 30 kicsike.:)
Amúgy nagyon szeretem az állatokat, van a kertben egy 3 x 1,5 m es röpdém amiben meg hullámos papagájokat költtetek évi 1 szer, max 2 szer több kevesebb sikerrel.
A madarak és a halak a favoritjaim, de van kutyám és két nyulam is közösen tesóimmal.
2 éve amikor 11 voltam letettem a kezdő búvár vizsgát is, most csinálom a haladót.
Nyugi, az etetőkosár előbb-utóbb beleakad valamibe, és leszakad, a horog pedig (gondolom ilyen szereléknél nem egy horgony méretű volt) nem okoz nagy problémát, vagy begyullad körülötte a seb és kidobódik, vagy kidörzsöli, vagy épp beépül. Hacsak ki nem szakadt, amikor beakadt valamibe a kosár.
Azt a kis sebet pedig minden további nélkül túléli a hal. Gondolj csak rá, amikor a pontyok nagy előszeretettel "legelik" kedvenc csemegéjüket, a vándorkagylót, hány vágást "gyűjtenek be", attól sem lesz semmi bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!