Ti mit csinálnátok?
Inkább a szűrőbacik miatt aggódj.
Készítsz be vizet, hogy legyen állott vized. 1-2-szer cserélj egy kicsit, az segít az oxigénellátásban.
Utána pedig kevesebbet etess pár napig, amíg regenerálódik a baci állomány.
Ezt régebben írtam valakinek bemásolom hátha segít:
Ha ilyen áramkimaradás van akkor ha belső szűrőd van, kapd ki a szivacsot a szűrőből szabadon legyen az akváriumba és 5-10 percenként mozgasd át kapjanak a baktériumok oxigént. Ennek egy modernebb változata ha lehet tegyél a szivacsba egy követ, köss rá a szivacsra damilt és mitudomén egy fotelből relaxálva húzgáld a damil végét, így mozgatod a szivacsot az akváriumban kapnak elég oxigént a bacik, nem kell nagyon húzgálni a damil elég csuklóból. Fontos! Az akvárium peremére kell ragasztani pl szövetszalagot vagy valamit rátenni ne dörzsölje ki a damilt.
Külső szűrőnél jénai tál, zuty bele szűrőanyag, le az aljzatra, damil, nagyobb súlyozott szivacs és ugyanúgy húzgálni kívülről le és fel a tál felett.
Én szerintem kivenném a szűrőt, elmosnám, mert így úgy sincs értelme hogy bent van, ha megdöglenek benne a bacik.
A halaknak meg cserélnék egy kis vizet mondjuk 3 óránként, és magasról önteném be (ha nem kavarodik a talaj, hátha így egy kis oxigén is bejut).
De egyébként volt már nekem szűrő nélkül halam pár napig.
Az is ugyanaz, nem? Ott kb naponta cseréltem a vizet, már ahogy emlékszem. És pl mikor ivadék halakat neveltem vödörben, ott is ez volt a helyzet.
Ha nincs túl sok hal és nem túl kicsi az akvárium, és ha tiszta a víz aránylag, akkor nem történhet baj ennyi idő alatt szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!