Akvárium vize letisztulhat?
Figyelt kérdés
180 literes akváriumomat növények nélkül (egyelőre) feltöltöttem uszkve 80 liter szűrt esővízzel (első beállás). Sajnos, ami a ballonokban kristálytisztának tűnt, nagy tömegben opálos. A folyamatosan járatott szűrő tisztává teszi, vagy inkább cseréljem le? (külső szűrőm van, ha teszek bele aktív szenet, az esetleg segíthet?)Növényeket csak most tennék bele (most jön meg), jó lenne tudni, hogy előtte cseréljek-e vizet.2009. szept. 28. 13:24
1/9 anonim válasza:
Ne cserélj!A szűrőt járasd éjjel nappal szórj a vízbe némi halkaját az beindítja a baktériumokat amik tisztítják a vizet.Ha rendesen átmostad az ajzatot akkor pár nap alatt letisztul a víz,ne aggódj.Az aktív szenet felejtsd el mert azt a betegségek után a gyógyszerek kiszűrésére használjuk.Milyen halakat tervezel bele?
2/9 anonim válasza:
És minden,a halak számára mérgető szereket is kiszűr.Nem csak a gyógyszert,a növénytápot is és egyép dokgokat.Nem tudom a kémiai hátterét,de én esővíz helyett csapvizet használnék,mégha lenne kehetőségemis az esővíz összegyüjtésére.És ha lenne pénzem baktérium lötyit is vennék,pl a serától.
3/9 anonim válasza:
Szerintem sem teljesen jó az esővíz bár kitudja... A legjobb megoldás ha felforralod a vizet aztán hagyod kihűlni majd ha már a háromnegyedét beleöntötted akkor vigyázz hogy a vége ne mennyen bele mert oda rakódott le a vízkő. Szerintem ez a legjobb megoldás. Mink így szoktuk mert így nincs benne semmi olyasmi amit a halak nem szeretnek. :)
4/9 A kérdező kommentje:
Esély sincs rá, hogy felforraljak 120 liter esővizet...
A legnagyobb lábosom 5 literes, napokig forralgathatnék.
Lazacos lesz az aksi, neonhal, királylazac van tervezve együtt páncélosharcsákkal és alganyalókkal. Egyelőre járatom a szűrőt folyamatosan. Már két napja megy, de semmi változás nem történt, a legcsekélyebb jelét sem látom, hogy tisztulna.
2009. szept. 28. 19:23
5/9 anonim válasza:
Szia.Fogd a slagot,kötsd a csapra,Töltsd fel vízzel.Csapvízzel.A mennyiséget kezeld vízkezelővel,vársz pár percet,és akár a halak is belemehetnek...Az sokkal jobb sztem mint az esővíz.A vízkezelőt,ha Pl serát veszel ugy egy 1000-ből megvan a teljes feltöltés.Semmi izgalom,már csak a hőfokot kell belőni tutira,mehetnek a növények,ha türelmes vagy egy hétig járatsd baktériumkészítménnyek,ugyan ettöl a gyártótol ajánlom,és mehetnek a halak is ha minden rendben van...És kész a teljes aksid.Az esővíttel van baj amugyszerintem nem tisztább mint a csapvíz.Amikor por van,eik az eső utána elül a por,mert az eső ahogy esik magábaveszi vagy nemtudom én.Na most abba a vízbe a levegőbe mior esett mennyi szmog meg minden kerülhetett?Szerintem jobb ha csapvizet használsz vízkezelővel,vagy ha van Zs-d akkor Ozmó vizet használj csapvízzel keverve,az arány asziszem 1/3 a csapvíz javára,de nem biztos ez,utána kell nézni.Lucky
6/9 anonim válasza:
Jah,amuy a vízforralásb se hiszek.Akkor már hagynám a vizet állni.Tényleg,akkor a kezdetnél nem muszály szerintem,hogyha vársz pár napot,nem muszály vízkezelőzni.Bár nem árt,hisz más is van benne,nem csak a klórt szedi ki,hanem a halaknak jó dolgokat is teszel be vele.Szia Lucky,bocsi a 150miliomodik írás miatt:DDe utólag jutnak eszembe a dolgok:D.
7/9 Salx Narval válasza:
Az esővíz jó dolog, de csak nyílt helyen szabad felfogni és nem esőcsatornából, vagy esetleg fém esővíztartályból.Nem tanácsos továbbá belvárosban és ipartelepek környékén.Egyszóval azt tanácsolom, hogy ne használd.Tedd amit már írtak, csapvíz klórtalanító,világítás szűrés, mehetnek a növények és egy hét múlva a halak is.Lehet vásárolni olyan készítményt ami azonnal élő bontóbaktériumot juttat a vízbe. Már mint, ha nem akarsz várni.Ma már az esővíz nem olyan mint régen, sok szennyeződés van benne.A neonok már jól bírják a csapi vizet, mehet bele egy tőzegkivonat is, hogy sötétebb legyen a víz, én egy kicsit savanyítom is a vizüket.6,5 6,8 PH ( csersavpor )SN.
8/9 A kérdező kommentje:
Az esővíz falun, ráadásul annak külterületén lett gyűjve, kavicságyon átszűrve és egy 3 méter mély ciszternában ülepítve, szóval végülis elég tiszta. Aktív szenet kivettem a szűrőből, növények bennt vannak, elég szép lett, mellé már kezelt csapvizet öntöttem, ez kábé még egyszer 80 liter... Gyorsítót is használok, pénteken megyek a halakért. Növények telepítve, a víz elég szép, nem algásodik, a színét vasfa kissé sötétíteni fogja. Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2009. szept. 30. 17:00
9/9 anonim válasza:
A dél-ameriai lazacok szeretik a lágy vízet, de az átlagos csapvízben is elélnek. A páncélosharcsáknak gyakorlatilag nem számít a víz keménysége.
Több okból sem érdemes csak esővízzel feltölteni, ezket most nem részletezem, de a fele-fele tökéletes lesz a halaidhoz.
Forralni lehet, de semmi értelme.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!