Segítség emberek! Valami élődködő szerű lényt találtam a vízben! SOS! Mi lehet ez?
Szerintem valamilyen fonálféreg lesz, talán nematoda. Olyan, mint egy cérna, vagy az egyik vége felé vastagodik?
Ha cérna, akkor nematoda, ha vastagabb, akkor planária is lehet.
Itt utánuk tudsz olvasni: [link]
Akkor az planária lesz szerintem. Megnézted a linket, amit küldtem?
Ott van írva róluk pár dolog.
Keress rá a neten, hogy planária csapda, illetve itt egy fórum, ahol ezt tárgyalják: [link]
Olvasd végig, elég jól beleássák magukat a dolgokba. Egyébként több, mint valószínű, hogy a növényekkel sikerült behurcolni.
Én szerencsére még (kopp-kopp) nem találkoztam velük személyesen. Amennyire tudom, eléggé szívós valamik, sokáig el lehet velük szenvedni, mire megtisztul az akvárium. Súlyosbítja a helyzetet, hogy ha minden igaz, a talajban élnek, és csak akkor jönnek elő sokan, ha kaját éreznek.
Itt egy video egy planária csapdáról, van fenn több is youtube-on: https://www.youtube.com/watch?v=saU7S2ybskw
Nézz rá a fonálféregre és a planáriára. Utóbb vastagabb, és főleg az üvegen közlekedik.
Megoldás: planáriacsapda vagy féreghajtó tabletta (pl. fenbendazol, mivel én nem kaptam, nálam anno a nanoban a sikert a kutyáknak való kék színű Cestal hozta meg). A szűrőbacikra elvileg nem ártalmas. Egy tablettát oldottam fel kb. 15 liter vízhez, 4 nap után jöhet az ismétlés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!