Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hány kilóig rakhatok köveket...

Hány kilóig rakhatok köveket az akváriumomba?

Figyelt kérdés
Egy 60x30x30 as akváriumról van szó.Beszereztem pár testesebb követ és nem tudom, hogy mennyit rakhatok bele belőle az akváriumba úgy, hogy ne legyenek problémák belőle.
2013. ápr. 22. 00:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Hát lávakőből én egyszer beleraktam ennyit.

[link]

3 nagy követ, meg gömbmoha paplant a fejére.

Ez az akvárum 60x30x40-es, de csak félig volt vízzel.

Mondjuk hal már nem sok fért bele. Nem is nagyon raktam, csak pár db nanohalat. Nem volt gond belőle, de ez lávakő, ami nem keményített fel a vizet.

Namost a legegyszerűbb az, hogyha valahol veszel NK tesztet és megméred a vízkeménységet előtte, aztán egy hét mulva. Hát nemjó ugye egyes halaknak ha túl kemény a víz. Abba beledöglenek. De így tudod figyelni, és ha felkeményíti, akkor kiveszed.

2013. ápr. 22. 00:29
 2/21 anonim ***** válasza:

A neptun teszt is jó hozzá, hogy megmérd.

[link]

2013. ápr. 22. 00:32
 3/21 A kérdező kommentje:
Értem . Azt nem szeretném hogy egyszer csak elpattanjon az üveg a túlsúlytól
2013. ápr. 22. 00:39
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

A kőnek kb. 2,5x nagyobb a sűrűsége mint a víznek.

De ugyebár lejön a súlyából a kiszorított víz súlya ami azt jelenti hogy nem terheli meg sokkal jobban mintha egyszerűen csak víz lenne a helyén.

Tehát elvileg annyit teszel bele amennyit akarsz.

Csak arra vigyázz hogy az akvárium alátámasztása kellően merev legyen mert ha az deformálódik akkor nagyon gyorsan törik az üveg.

2013. ápr. 22. 06:30
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja és természetesen (és ennek megfelelően) először a vizet töltsd bele és utána jöhet a kő...!
2013. ápr. 22. 06:33
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

és még valami:

feltétlenül egy min. 5cm vastag finom kavics, vagy homokágyra helyezd el a köveket! Ez kiküszöböli az esetlegesen túl kicsi felfekvési felület káros hatását.

2013. ápr. 22. 06:39
 7/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget .
2013. ápr. 22. 10:25
 8/21 anonim ***** válasza:
Ahogy előttem írták bármennyit tehetsz bele, csak a nagy súlynövekedés miatt tegyél habszivacs alátétet az akvárium alá, szerelvényboltban kapsz méterre, kisállat kereskedésben is van, csak háromszoros áron.
2013. ápr. 22. 10:25
 9/21 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyen típusú akváriumom van . Az alján lévő műanyag keret eltartja az akváriumot az asztaltól, az nem lesz probléma? Nem fog beropani?

2013. ápr. 22. 10:35
 10/21 anonim ***** válasza:
Ez alá is kell polifoam, végül is emlékezőhab, felveszi a keret formáját, egyenetlenségeit, főként az ilyen szettek alá pláne kell a vékonyabb üveg miatt.
2013. ápr. 22. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!