Hány kilóig rakhatok köveket az akváriumomba?
Hát lávakőből én egyszer beleraktam ennyit.
3 nagy követ, meg gömbmoha paplant a fejére.
Ez az akvárum 60x30x40-es, de csak félig volt vízzel.
Mondjuk hal már nem sok fért bele. Nem is nagyon raktam, csak pár db nanohalat. Nem volt gond belőle, de ez lávakő, ami nem keményített fel a vizet.
Namost a legegyszerűbb az, hogyha valahol veszel NK tesztet és megméred a vízkeménységet előtte, aztán egy hét mulva. Hát nemjó ugye egyes halaknak ha túl kemény a víz. Abba beledöglenek. De így tudod figyelni, és ha felkeményíti, akkor kiveszed.
A neptun teszt is jó hozzá, hogy megmérd.
A kőnek kb. 2,5x nagyobb a sűrűsége mint a víznek.
De ugyebár lejön a súlyából a kiszorított víz súlya ami azt jelenti hogy nem terheli meg sokkal jobban mintha egyszerűen csak víz lenne a helyén.
Tehát elvileg annyit teszel bele amennyit akarsz.
Csak arra vigyázz hogy az akvárium alátámasztása kellően merev legyen mert ha az deformálódik akkor nagyon gyorsan törik az üveg.
és még valami:
feltétlenül egy min. 5cm vastag finom kavics, vagy homokágyra helyezd el a köveket! Ez kiküszöböli az esetlegesen túl kicsi felfekvési felület káros hatását.
Ilyen típusú akváriumom van . Az alján lévő műanyag keret eltartja az akváriumot az asztaltól, az nem lesz probléma? Nem fog beropani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!