Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 30-40 literes akváriumba...

30-40 literes akváriumba lehet már tartani sós vizi halat? és milyen fajtát ha igen?

Figyelt kérdés
nagyon érdekelnek és szeretem a halakat , de kis szobámba nem fér el ettől nagyobb akvárium . nagyon elkötelezett lennék és nagyon figyelnék rájuk és szeretném őket .

#akvárium #hal #akvarisztika #sósvizi halak
2013. ápr. 16. 20:27
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Szerintem meg gyerek vagy a kerdeseid alapjan, ami egyaltalan nem gond. A gond az, hogy szerintem az "elmeletet" se fogod erteni, hogy mukodik. Ok, megkersz valakit osszerakja a technikat.

Na ez ott kezdodik, hogy szerintem min 250l. En a 200at keveslem. Ha egy jol mukodo tengeri akvariumot akarsz akkor az nem 50-100eFt kategoria lesz, hanem 500e lesz a vege, mire abba hal is kerul. A vilagitasa, az mondjuk 150-160W ami folyamatosan megy napkozben, hozza a technika, szamold ki a villanyszamlad. Az akvariumod ala kell egy szuro akvarium, ami szinten ott lesz a 250l kornyeke. Kell a hely, a szekreny etc..

A szureshez kell "előkő", ami egy vagyon, anelkul nem nagyon fog beindulni a szuresed. Mindennek a mukodtetesehez KELL a rutin, nem ugy mukodik, hogy megkersz valakit. Ha valami lerohad es "ledoglik" az akvariumod, akkor ami benne van az penzben is egy "vagyon".

Es akkor meg nem feszegettem azt a tenyt, hogy a tengeri akvarisztika milyen kornyezetkarosito hatassal jar. Hogy szedik a korallokat, halakat. En elvbol nem tamogatom a tengeri akvaristikat hobbistaknal, de ha valaki rutinos es tudja mi van az egesz mogott, akkor csinalja. De kezdokent! Ha nem akarsz edesvizit, akkor jobban jarsz ha a penzed a Tropikariumban koltod el belepokre.

2013. ápr. 17. 22:31
 22/23 anonim ***** válasza:

Valóban drága, de azért nem kell túlparázni. Meg lehet venni részletekben is hozzá a dolgokat. Én nem úgy raktam össze, hogy egyből mindent megvettem, csak szép lassan, több hónap alatt. Így is elég gagyi alsó kategóriás, de működik és élőköveket néha vásárolgatok bele, vagy fejlesztek valamit ha van egy kis pénzem, és kedvem hozzá.

Viszont csak azért jobb egyből nagy akváriumot venni, mert abba utána lehet pakolgatni a dolgokat, elfér benne sokminden és nem leszel helyszűkében. Persze lehet fokozni, még annál is nagyobbat. stb...

2013. ápr. 18. 11:18
 23/23 A kérdező kommentje:
igen gyerek vagyok most vagyok 17 , és most költöztünk szal valamivel lekell foglalnom magam amíg nem lesz jobb minden ... a pénz nekem nem igazán gond és nem vagyok hulye gyerek volt gimibe matek versenyek, érdekel a fizika , biológia szal ,nem kell félteni :)kaptam egy nagyon jó levelet valamilyen habletól , avval elleszek egy ideig és ha megunom vagy úgy érzem , h nem tudok már vele ugy törőd ni akkor ismerek egy pár embert aki még örül is annak ha adok neki egy akváriumot teljes felszereléssel teljesen ingyen :)
2013. ápr. 18. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!