Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 30-40 literes akváriumba...

30-40 literes akváriumba lehet már tartani sós vizi halat? és milyen fajtát ha igen?

Figyelt kérdés
nagyon érdekelnek és szeretem a halakat , de kis szobámba nem fér el ettől nagyobb akvárium . nagyon elkötelezett lennék és nagyon figyelnék rájuk és szeretném őket .

#akvárium #hal #akvarisztika #sósvizi halak
2013. ápr. 16. 20:27
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
köszönök minden választ . néztem neten és a paraméterek alpján még akár 120 lieres is elfére nálam ... én minden féle képen bohóchalak szeretnék . ebbe már lehet nem ? de mennyit ? milyen arányba legyenek a hímek és nőstények ?
2013. ápr. 16. 21:51
 12/23 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom 1 hím 1 nőstény.
2013. ápr. 16. 21:56
 13/23 anonim ***** válasza:

En 100l alatt, de inkabb 200 meg edesvizi akvariumot se rendeznek be. Kerdeseidbol itelve, nem vagy gyakorlott akvarista, ez nyilvan nem gond. De ne akarj addig forma 1es pilota lenni, mig jogsid sincs.

Mi lenne ha abbol a 120l-nyi akvariumbol, ami tokeletes egy kezdo akvaristanak, csinalnal egy szep edesvizi kezdo akvariumot. Tanulnal belole, szepitgeted es elvezed. Tengeri akvariumra meg terj vissza par ev utan, ha meg mindig megvan a szandek!

2013. ápr. 16. 22:32
 14/23 anonim ***** válasza:

Nálam a 200 asba van 1 bohóc nagyjából 2 éve.

1 centisen vettem, most 6 centi körüli. Itt egy nagyjából 40x40cm-s területen van mindig. Néha kiúszik arrább is, de leginkább a lithopitonban ficánkol egyhelyben. Ezt a lágykorallt is 2 éve vettem, és megnőtt 20-30 centisre. De aztán a bohóc is elkezdett nőni, és mivel egész nap azt baxtatja, néha nagy erővel nekiront meg ilyenek. Azt hiszem hogy emiatt kezdett el ez a virágállat összemenni.

Már egyre kisebb (visszafejlődik). Megpróbáltam elvenni tőle hogy regenerálódjon, de ezután 2 napig hisztériázott a bohóc. Nem találta a helyét, úszkált össze vissza az akváriumban mindenhol és kétségbe volt esve, de annyira, hogy enni sem akart. Aztán megsajnáltam és visszaadtam neki a lithopitont, hogy tegye csak tönkre teljesen, ha ez minden vágya. És persze egyből visszabújt bele és újra boldog, újra eszik, minden okés. Most ez neki jó, de a virágállatnak nagyon nem. A lithopiton el fog sorvadni miatta teljesen.

Annak örülök csak, hogy a xeniát nem bántja. Az már jól elterjedt, pedig néha ajándékozok el belőle kis darabokat.

A bohócnak kéne venni egy rózsát, vagy valamilyen anemonát, de én csak olyan dolgot vagyok hajlandó betenni az akváriumba, amiket lehet kézzel fogdosni, ami nem szúr meg engem. Sajnos nem tudom, hogy mit kéne vennem neki, de rajta vagyok az ügyön.

Egyébként a többi hallal nincs gondom, azok normálisabbak mint a bohóc. Kedvencem a ciklámen színű Pseudochromis fridmani. Van még egy Sárgafarkú korallsügér és 2db Chromis viridis, meg egy Ecsenius bicolor.

Egyébként ez a bicolor is jópofa nagyon, őt nemrég tettem bele, de ő egyből összehaverkodott a többiekkel. Ezek itt mind nagy haverok egymással.

2013. ápr. 17. 00:15
 15/23 anonim ***** válasza:
Az is megfordult a fejemben, hogy a bohócot el kéne adni, de sajnálnám, mert másnak odaadni, hogy hátha megdögleszti. Én vigyázok rá. Nemtudom, szóval, érted. Én most ha újra venném őket, a bohócot kihagynám. Persze persze nekünk is az volt az első, hogy az kellett, barátomnak főleg tetszett nagyon, hát megvettük. De szóval egy nagyobb akváriumban jobban el tudnám képzelni egy nagy rózsában, hogy 2 bohóc együtt ficánkol. Az úgy egy jobb látványt nyújt.
2013. ápr. 17. 00:22
 16/23 A kérdező kommentje:
röviden nem ajánlod nekem kicsivel több mint 100 literesbe 2 bohóchalat ... értem ... nem ajánlod mivel kezdő vagyok , de én tényleg csak is mindenből a legjobbat , legszebbet adnám nekik ... és természetesen nagyon törődnék velük (nem csak 1-2 hétig, hanem mindig)
2013. ápr. 17. 10:53
 17/23 Pendulum92 ***** válasza:

Jó, hogy elhatározod magad, biztos, hogy mindent megtennél, de egy tengerihez már azért kell a rutin is. Nézegess inkább édesvízieket, ott is vannak szép összeállítások.

Nem rosszindulatból, de nagyon sok nyűggel járhat egy tengeri, ha nem vagy felkészülve.

2013. ápr. 17. 11:12
 18/23 A kérdező kommentje:
ha valami nem stimmelne akkor megkérdeznék valakit , h ilyenkor mit kell csinálni ... én nem akarok édesvizieket akér mennyire is csk kezdő vagyok és azt ajánljátok ...
2013. ápr. 17. 17:02
 19/23 anonim ***** válasza:

de tényleg nagyon nehéz kezdőként neki esni egy sós vízi akváriumnak még a brakkvízi is elég nehéz ezért mondom én is azt hgy inkább kezdj édesvízivel aztán 1-2 évvel később add-ajándékozd el a halakat meg a többi cuccot és rendezd be a tengerit mert már lesz tapasztalatod akvarisztikából hidd el ez nem csak abból áll hogy beleteszem ah halakat és a növényeket a sós vízbe és csak etetem őket

mindenki azért próbál lebeszélni mert nem akarják hogy csalódj és az akvarisztikát is abba hagyd olvass utána a neten egész jól leírják több helyen hogy hogyan kell elkezdeni az akvarisztikát

2013. ápr. 17. 18:29
 20/23 Pendulum92 ***** válasza:
Ha mindenképp kötöd az ebet a karóhoz, mielőtt belevágsz, több hónapnyi kutatómunkát javaslok a témában.
2013. ápr. 17. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!