Ez így megoldható lenne? Info lent.
Az aqualel pat mini szűrő emelési magasságáról adatot sajnos sehol nem találtam. 30 literes akváriumhoz csinálnám. A lényege az lenne, hogy az akváriumban lévő szűrővel alulról feltöltöm a külső szűrő tartályát, majd ha elér egy bizonyos magasságot a vízszint az oldalsó kivezetőcsövön visszafolyik az akváriumba.
nem is értem ezt az ábrát, de szerintem ez az egész felesleges lenne.
amúgy nem hiszem, hogy túl magasra emelné a vizet.
Ez szerintem csak zárt rendszerbe működik, ha véletlen eltömődik a szűrőakvárium visszafolyó csöve akkor ha lent van a szivattyú akkor leüríti az akváriumot.
Emelési magasság: ha egy zárt rendszerű szűrőt megindítasz vizel akkor az lelégteleníti magát, ha megtörtént a légtelenítés és a szívó és nyomó ág az akváriumba van akkor csak keringetni kell a rendszerben a vizet tehát nincs ilyen, viszont a szűrő anyagok és a cső átmérő befolyásolja szivattyút így annak teljesítménye csökken.
Nyílt rendszerben alsó polcos csibeitató elvén működő szűrésed van akkor az emelési magasság az akvárium vízszintje és a szűrőakváriumban elhelyezett szint távolsága.(plusz folytja a szűrőanyag erős pumpa kell)
Ha a szűrőakvárium a fő aksi mögött van akkor az emelési magasság a nyomó cső átemelkedése az üveg felett kb 5 cm
A te szűrőd kb 25-30 cm
Megkavarodtam, ahogy akarod csinálni pont fordítva csináld
vagyis slag, vödör, megszívod a slagot, vödör felemel az aksi mögé, vízszint ugyanaz mint a fő aksiban ki egyenlítődnek, vödörbe beledobod a pumpát, megdobálod szűrőanyaggal és kész a külső szűrő, ehhez elég a pumpád.
Ezt kell vizuálisan megfelelő formába önteni.
Nem lesz ez így jó mert ez a szűrő nem fog annyit nyomni!
Az lenne a jó megoldás ha a tartály alján menne be a tartályba a víz és az alja lejjebb lenne mint a víz szint így automatikusan folyik bele a víz a tetejébe pedig raknád a szűrőt így egyértelműen könnyebb dolga lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!