Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez így megoldható lenne? ...

Ez így megoldható lenne? Info lent.

Figyelt kérdés

[link]

Az aqualel pat mini szűrő emelési magasságáról adatot sajnos sehol nem találtam. 30 literes akváriumhoz csinálnám. A lényege az lenne, hogy az akváriumban lévő szűrővel alulról feltöltöm a külső szűrő tartályát, majd ha elér egy bizonyos magasságot a vízszint az oldalsó kivezetőcsövön visszafolyik az akváriumba.

2013. ápr. 13. 13:59
 1/9 anonim ***** válasza:

nem is értem ezt az ábrát, de szerintem ez az egész felesleges lenne.

amúgy nem hiszem, hogy túl magasra emelné a vizet.

2013. ápr. 13. 14:40
 2/9 anonim ***** válasza:

Ez szerintem csak zárt rendszerbe működik, ha véletlen eltömődik a szűrőakvárium visszafolyó csöve akkor ha lent van a szivattyú akkor leüríti az akváriumot.

Emelési magasság: ha egy zárt rendszerű szűrőt megindítasz vizel akkor az lelégteleníti magát, ha megtörtént a légtelenítés és a szívó és nyomó ág az akváriumba van akkor csak keringetni kell a rendszerben a vizet tehát nincs ilyen, viszont a szűrő anyagok és a cső átmérő befolyásolja szivattyút így annak teljesítménye csökken.

Nyílt rendszerben alsó polcos csibeitató elvén működő szűrésed van akkor az emelési magasság az akvárium vízszintje és a szűrőakváriumban elhelyezett szint távolsága.(plusz folytja a szűrőanyag erős pumpa kell)

Ha a szűrőakvárium a fő aksi mögött van akkor az emelési magasság a nyomó cső átemelkedése az üveg felett kb 5 cm

A te szűrőd kb 25-30 cm

2013. ápr. 13. 17:48
 3/9 anonim ***** válasza:
A csibeitatót nem fogom elmagyarázni, én így hívom, a lényege hogy a szűrőakvárium egy rekeszében fix víz szint van ami a fő akváriumból magától pótolódik, és az van visszapumpálva, erős szivattyu kell 1-méter feletti emeléssel.
2013. ápr. 13. 17:56
 4/9 anonim ***** válasza:

Megkavarodtam, ahogy akarod csinálni pont fordítva csináld

vagyis slag, vödör, megszívod a slagot, vödör felemel az aksi mögé, vízszint ugyanaz mint a fő aksiban ki egyenlítődnek, vödörbe beledobod a pumpát, megdobálod szűrőanyaggal és kész a külső szűrő, ehhez elég a pumpád.

Ezt kell vizuálisan megfelelő formába önteni.

2013. ápr. 13. 18:06
 5/9 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget
2013. ápr. 13. 20:06
 6/9 A kérdező kommentje:
a vödröt mennyire emeljem fel? amíg egy szintben nem lesz a teteje az aksi tetejével?
2013. ápr. 13. 20:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen addig emeld
2013. ápr. 13. 20:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Mondjuk a legesztétikusabb a hátsó szűrőakvárium, bármelyik kisállat kereskedésben megcsinálják ahol lehet rendelni egyedi akváriumot, aksid szélessége,magassága, mélység akármennyi mondjuk 12 centi a szűrőd beleférjen, a rendelésnél add meg hova legyenek a válaszfalak lehet egy, vagy lehet két kamrás, mondjuk neked egy kamrás mivel kicsi az aksi, a választék üveg 7 centivel legyen alacsonyabban a tetejétől, egyikbe a szűrőanyag másikba a pumpa megy, mondjuk ha valami nagyon drága helyen csináltatod 15 literes 1500 ft lesz.
2013. ápr. 13. 20:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem lesz ez így jó mert ez a szűrő nem fog annyit nyomni!

Az lenne a jó megoldás ha a tartály alján menne be a tartályba a víz és az alja lejjebb lenne mint a víz szint így automatikusan folyik bele a víz a tetejébe pedig raknád a szűrőt így egyértelműen könnyebb dolga lesz!

2013. ápr. 13. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!