Sügerekhez milyen köveket?
Mészköveket, mészköves hegységekben tudsz találni.
De igazából bármilyet lehet, hiszen a kővel a legnagyobb baj a meszesség lehet, de az nem zavarja a sügereket, sőt.
Palát te hol vetted? Díszhalas boltban vagy valahol máshol?
Voltam egy ilyentüzép féleségen, ahol rengeteg féle dísz, illetve burkoló kő volt. Javarészt világosabbak.
De volt pl andezit (ilyesmi: [link] ez sötét, bár ez nem igazán tetszett.
Világosabból volt ilyen tufa, ez mondnjuk jól nézett ki, csak világos, algás lesz (ilyesmi: [link]
Meg ez tetszett még, vörös homokkő. Homokkő hm, nem tudom ez mennyire tartós, gondolom nem oldódik szét ugye? Elég nehéz olyan képet találni, mint ami ott volt ( [link]
Szerintetek melyik mutatna a legjobban? A tufa érdekes volt, csak világos, a vörös homokkő, meg jó formájú, sötét is, csak ilyen vöröses(lehet, hogy jó ez, csak alapból valami feketéset akartam és ezért gondolkodom, bár tetszeni tetszik, csak akkor a hátteret is valami hasonló színűre kéne csinálni...)
A vörös nem tudom, nem mállana-e. A világosat nem venném sügeredben, ugyanis egy ilyen akváriumban normál jelenség az alga, így erős szűrésnél is meg fognak jelenni a köveken. A sötétebb kőval csak az a baj, hogy nagyon szabályos alakzat az egész, nekem fura. A palát és akvarisztikban vettem, de ismerőstől félárért szereztem, amúgy ilyen helyen méregdrága. De az enyém nem sima pala, grafitos.
Kertészetekben, vagy ilyen hasonló helyeken, ahol díszköveket stb. árulnak, na ott nézd meg. Ilyen helyen olcsó.
Szerintem nem málik, viszont ez is biztos keményíti egy kicsit a vizet.
Mecsekben is található pl:
Majd még megnézem egy két helyen, ahol árulhatnak ilyesmi köveket, ezeknek 40-50Ft volt kilója, akavarisztikában meg 990Ftért láttam fekete pala kilóját... Aztán két nagyobb tenyérnyi kő volt itt 6 kiló, tehát az felejtős.
Az a baj, hogy itt a környéken ez volt a legnagyobb ilyen köves, amit ismertem. De majd rajta leszek az ügyön, nem sürgős :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!