Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Új akváriumot szeretnék...

Új akváriumot szeretnék csinálni, mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Vettem egy 112 L-es akváriumot, ehhez van Hailea HL-BT700 belső szűrő 690 l/h, 10W, szűrő, amit nem tudok, hogy mennyire rossz, vagy mennyire jó, mert azt irtátok sokan, hogy nagyon nagy teljesitményű szűrők kellenek, az lényeges. A halakkal kapcsolatban nagyobb gondba vagyok, sokat olvasgattam, és nagyon nem jutottam semmire. Amiket összeválogattam, és elviselnék azok: Szifó, Dánió, neon, tetra, guppy, és egy pár harcsa. Ezeket összerakhatom, vagy lesz egymással valami bajuk? Én beraknék még 2 vitorláshalat is, esetleg ez belefér, mert olvastam hogy kicsi lesz nekik az akvárium... A másik a világitással kapcsolatban, 2 x 18 W lesz benne, amit gyáriban kaptam. Ez megfelelő, ha közepes fényigényű növényeket szeretnék, vagy ezeket is érdemes lecserélni? Ha igen, milyenre? Köszönöm a válaszokat!

2013. ápr. 10. 11:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kevés fényhez: [link]

esetleg Anubias, ha nincsenek talajlakó halak akkor [link]

a terta nem bántja a növényeket, a páncélosok felforgatják az aljzatot, a gupit nem tudom soha nem volt még és szerintem nem is lesz, az ancit etetni kel zöldséggel akkor elvan és fadarab neki kötelező mert bélcsavarban elpusztul különben, előbb a végleges összeállításod kellene.

2013. ápr. 10. 17:45
 12/14 YourDestiny ***** válasza:
A szűrő harmatgyenge. Nem a teljesítménye miatt, úgy rossz, ahogy van. A szűrőfelülete kicsi, így biológiailag alig ér valamit, a teljesítménye pedig túl nagy, ami mechanikailag jó, de biológiai szűréshez már nem a legideálisabb. Szóval a szűrő leginkább csak dísz vagy amolyan kiegészítő, kell mellé egy külső. A vitorlásnak kicsi, és egyben alacsony is az akvárium. A világítás alacsony fényigényű növényeknek jó, ha a tetőt kifényterelőzöd.
2013. ápr. 11. 16:59
 13/14 anonim ***** válasza:

Nézd meg ezt a külsőt. Csak jót írnak róla, én is ajánlani tudom.

Árban sem dúrva a többihez képest.

[link]

2013. ápr. 20. 14:26
 14/14 anonim ***** válasza:

Én ezen halak közül válogatnék

Platti, neon, ékfoltos razbóra, algaevő, páncélos harcsa, vagy egy oriási sereg kis 1,5-2,5 cm es halakból.

Óriási sereget mondjuk 30 db on értek.

Idővel mindenki törekszik arra, hogy minél nagyobb helyen, minél kissebb, kevesebb halat tartson, persze csak a minimum értékek felett( pl rajhalak)

2013. ápr. 20. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!