Honnan tudom hogy mikor kell cserélni az akvárium fénycsövét?
Kiégni nagyon ritkán szokott, és rosszul gondolod, mert nagyon is sokan cserélik bizonyos üzem óra után.
És igen, 1-2 évente illik lecserélni.
Keringenek itt is olyan mendemondák, hogy nem kell, de ez nem igaz.
Igen , azért kérdeztem pontosan mert azt olvastam kiégni nem szokott , de időközönként cserélni kell .
Pont most takarítottam az akváriumot,azért jutott eszembe a kérdés.
"Xandir válasza:
De szerintem konkrétan senki sem szokta cserélni."
Hát igen, papíron napi 8-óra használat után évente kellene mert eltolódik a színspektrum, gyakorlatban vagy amit "Xandir" irt, én ha feketedik a foglalat utáni rész akkor cserélek, vagy ha úgy látom nem nő a gaz.
"A kérdező kommentje:
Igen 1 van csak." én egy márkásabb csöveket használok, akitől vettem az területi képviselő egyben, ő egy év után a tesztek szerint 5%-os minőségromlást említett. Most egy gyengébb minőségű cső esetében ez már három hónap után megvan. A minőséget viszont nem az ár szabja meg,vannak felcímkézett kínai csövek egy jó nevet ragasztanak rá. Ha egy csöved van keress osram csövet azt megúszod 800ft-ból egy 6500-kelvinest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!