Az igaz hogy ha nagyobb áramlás van az akváriumba, akkor a halak számára valamennyire nagyobbnak érezhető az akvárium?
Én tavaly cserére ítéltem az egyik akváriumom 80-liter volt, rá lett téve a 200-literesre szánt technika külső+belső szűrő, mindkettő fojtva lett, így olyan 500-600-liter/óra volt a keringés, bele kerültek a 200-ba szánt halak szemmel látható volt hogy szarul érzik magukat hiába volt keringés, megjött a 200-as, áttettem őket szemmel látható volt a változás, moha csipkedés, óriási étvágy, hatalmas úszókedv,szinte veszélyes volt amit némelyik csinált. Később lettek megnyitva a szűrő csapok, nem foglalkozott egyik se az áramlással, a kicsi aksi után ha 200l/h-val ment volna a keringés akkor is örömujjongásba kezdenek.
Tehát szerintem az áramlás nem oszt nem szoroz, az akvárium méret számít, kisebb akváriumban még nagyobb kárt csinál mert leszűkíti a halak mozgásterét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!