Bacopa Monnieri-ről pár "furcsa" kérdés?
Kinőttek a víz fölé, szóval szeretném visszanyírni őket. Korábban lecsíptem a tetejüket, visszanyomtam a talajba, és így sűrűsödött a Bacopa erdő. De már nemigen van hova elültetni őket, szóval most más megoldáson gondolkodom. Ebben kérném a segítségetek.
A fő problémám az, hogy nem egységes ütemben nőnek, és csak 1-1 éri el a felszínt. Namármost ezt lecsípve nehéz lenne eladni akvarista.hu-n. Ahhoz legalább kéne 5-6 db. Ezért arra gondoltam, hogy mivel a Bacopa elviekben tartható akváriumon kívül is, hogy szépen gyűjtögetném a szálakat egy cserépbe leszúrva, és ha összejött elegendő szál, akkor meghirdetni. Ti mit szóltok egy ilyen megoldáshoz?
Egyáltalán milyen körülményeket igényel ennek a növénynek az akváriumon kívül való tartása? Kell hozzá valamilyen extra dolog? Milyen talajt igényel? Simán cserépben tartható?
Berakod cserépbe és beteszed a fürdőszobába egy lámpa alá, mert ott nagyobb a páratartalom, ott talán nem fog elszáradni. És a cserepet belógatod egy vödör vízbe, aztán kiveszed, és alá raksz egy tálat. Csak lehet, hogy mindennap be kell lógatni vízbe. Mert ha meg állandóan vízben áll, akkor el fog rothadni a föld, penészes lesz.
Szal lehet egyszerűbb ha egy befőttesüvegbe rakod inkább és nem cserépbe.
És ha befőttesüvegbe rakom, akkor az akváriumból vegyek hozzá vizet, ugye?
Úgy meddig bírja? Milyen időközönként kell rajta vizet cserélni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!