Egy betta halat szeretnék (sziámi harcoshal) és azt mondják tető is kell neki. Lehetne nélküle tartani egyet vagy akkor nem érezné jól magát?
Figyelt kérdés
40 literes az akváriumom.Már 2 hónapja járatom magában, növények, szűrés, világítás, fűtés, minden oké csak tető nincs.2013. márc. 26. 14:57
1/8 anonim válasza:
Akkor nem kell tető, ha a szobádban állandóan 28 fok van.
Azért kell neki a tető, hogy amikor feljön levegőért ne hidegebb levegőt nyeljen, mint a víz, mert akkor megfázik és meghal.
2/8 anonim válasza:
És az üresjáratásnál kevés halkaját is kell szórni a vízbe pár naponta, hogy kialakuljon a bacikultúra, különben nem ér semmit.
3/8 A kérdező kommentje:
Értem. Tetőt hogy tudnék csinálni esetleg? Azt olvastam hgy üveglapot kell rá vágatni de pár centi hely legyen friss levegőnek.Mi tartaná akkor ott?:$
2013. márc. 26. 15:03
4/8 anonim válasza:
Őszintén? Ezt én se értem. Szerintem inkább a pára nem tudna megszökni annyira, és az tartaná a meleget, vagy nem tudom.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen azért:) megy a zöldkéz:D
2013. márc. 26. 15:12
6/8 anonim válasza:
Az én bettás akváriumom tetején egy plexi lap volt, az OBIban vágattam.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2013. márc. 26. 15:17
8/8 anonim válasza:
"pár centi hely legyen friss levegőnek.Mi tartaná akkor ott?:"
Az akvárium vize egy tömeg, aminek a hőmérséklete kisugárzik az őt körülevő közegre, jelen esetben a levegőre. Tehát a víz és a fölötte álló levegő kzel azonos hőmérsékletű, hacsak a léghuzat el nem mozdítja onnét. Mint ahogy a levest is azért fújod, hogy a fölötte kialkult meleg és páradús légpárnát elhessegesd, és a helyére hidegebb levegő érkezzen. Ezért kell az üveglap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!