Egy 200 literes akváriumba milyen co2 rendszert vegyek?
hát igazábol nem nagyon ertem ezeket a rendszereket!
hat ugy osszessegebe milyet kellene vennem?
valami nem tul olcsora es nem tul dragara godoltam.
hát veheted ezt is, csak akkor 2 kilós palackot kérj hozzá, mert a fél kilós nagyon hamar kifogy.
27.440Ft
Ha a fél kilós palackot levonod az árból - 13.770Ft
és helyette egy 2 kilósat nézel + 29.580Ft
Akkor elméletileg 43 250 Ft-ot kell fizetned
(ha nem adnak rá akciót)
-----------------------
A két kilós szett az azért drágább 56 900 Ft, mert ehhez egy mágnesszelepet is adnak.
A mágnesszelep nem létfontosságú, csak ha nincs, akkor este kézzel kell elzárnod a palackot, avagy hagyod éjjel is hogy menjen (akkor 2x annyi gáz fogy belőle).
Najó, ha profit akarsz, azt is lehet, hogy
Kérsz árajánlatot emailben, hogy mennyibe kerül egy 10 kilós palack: [link]
És mondjuk ezt a szettet megveszed palack nélkül:
56.900Ft (szett) - 29.580Ft (palack) = 27320 Ft-ért
Mert a palackok töltése árban így néz ki:
fél kilósé 4500 Ft
2 kilósé is 4500 Ft
5 kilósé 5715 Ft
10 kilósé 6350 Ft
20 kilósé 10160 Ft
Tehát olcsóbb, és tovább tart, ha nagyobb palackod van és komolyan gondolod a dolgot.
Ha meg úgy érzed, hogy inkább csak kipróbálnád, akkor nézz egy olcsóbb kis szettet.
Csak ugye a nagy palacknak hely is kell, mert az 1 méter magas. Szekrénybe nem fér bele, míg egy 2 kilós kis palack csak kb 60 centi magas és az lehet, hogy befér az akvárium alá.
Mondjuk nekem úgy volt, hogy a sarokba tettem az akváriumot és betettem mögé egy 10 kilós palackot.
Pl ebbe is ott a bal sarokban bugyborékozott bele a CO2
http://www.youtube.com/watch?v=9GHYoXws-wU&list=UUgr5ty0Rli3..
De akkoris ecsetalgás lett az egész, és ha feljebb emeltem volna a CO2 adagot, akkor megdöglöttek volna a halak benne. Egyszer majdnem meg is öltem őket véletlenül, amikor éppen csak beállítottam valahogy szemre, majd lefeküdtem aludni 2 órára. Mire felkeltem, minden kis hal ott pipált a tetején. Tehát nagyon fontos, hogy figyelni kell a halakat amikor beállítod, utána még egy órán át legalább.
Meg néha rá kell nézni, mert volt olyan hogy elállítódott. Persze én Kayser reduktort használtam és ez egy nagy ipari hegesztós reduktor, nem éppen akváriumhoz találták ki, ezért akváriumhoz szerintem jobb lenne az a mágnesszelepes akvarisztikai reduktor. Ezért csak az linkeltem neked. A kaysert azt inkább nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!