Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A nano,10 literes körüli...

A nano,10 literes körüli akváriumokat mivel világítják?

Figyelt kérdés

Nekem vagy egy kis nano aksim, meg akarom csinálni növényesnek, de nem tudom, hogy milyen fénycsövet rakjak bele, vagyis van elképzelésem, de nem tudom, hogy az jó-e.

34cm hosszú, elég egy ilyen?

[link]

Meg 200Ft-ért veszek hozzá egy G23-s foglalatot, és megvagyok egy ezresen belül. Bár nem tudom, van valakinek ezekkel a fénycsövekkel tapasztalata? Egyáltalán alkalmasak akváriumi használatra?

2013. márc. 24. 16:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
én 13 Wattos kompakt izzóval világítom
2013. márc. 24. 23:05
 12/26 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm. Akkor lehet veszek valamennyivel nagyobb akváriumot, és akkor jó lesz a kompakt fénycső.
2013. márc. 25. 06:13
 13/26 anonim ***** válasza:
De ahhoz is jó. Egy 9 Wattos dulux úgyis több lument ad le mint egy 13 wattos kompakt izzó. Tehát nagyjából egyforma a fényük végeredményben.
2013. márc. 25. 11:55
 14/26 anonim ***** válasza:

Mármint a dulux 1 watton több lument ad le.

De mivel az izzó az több wattos, így kompenzálja.

Azért lesz a fénye kb ugyanannyi.

Pl ha megméred egy lux mérővel akkor derül ki.

2013. márc. 25. 11:57
 15/26 YourDestiny ***** válasza:
Mindkettő kompakt izzó. A lámpába csavarható és a kétcsapos is. Utóbbi power kompakt, ezért azokban valamivel több a kakaó.
2013. márc. 25. 12:24
 16/26 YourDestiny ***** válasza:
Kompakt fénycső, nem izzó. Már engem is megkevertek :)
2013. márc. 25. 12:24
 17/26 anonim ***** válasza:

Ezt azért mondom izzónak, mert be lehet tekerni sima foglalatba: [link]

Amit nem tudsz betekerni, pl a duluxot, az nálam fénycső:

[link]

Ezeket a fajta csőveket pedig neonnak hívom akkoris ha beleköttök, ennek neoncső formája van és kész: [link]

2013. márc. 25. 12:51
 18/26 anonim ***** válasza:

- becsavarható kompakt fénycső (nálam izzó)

- csapos power kompakt (nálam dulux)

- T8 ill. T5 fénycső (nálam neon és kész)

2013. márc. 25. 12:55
 19/26 anonim ***** válasza:
szerintem az én megnevezéseim jobban illenek rá
2013. márc. 25. 12:56
 20/26 YourDestiny ***** válasza:
Hát neonnal már nem tudom mióta nem töltik a fénycsöveket. Meg hát ha a működési elvet nézzük, az izzó nem valami jó kifejezést a villanykörtén kívül másra, de ez legyen a legkevesebb, mindenki hívja a fényforrásokat, ahogy neki jó. :) Az energiatakarékos izzó is egy hülyeség amúgy, és nem csak azért, mert semmi köze egy izzóhoz, hanem mert például a linkelt kétcsapos power kompakt is egy energiatakarékos, márha a viszonyítási alapot nézzük. Csak a menetes becsavarhatósra ragadt rá ez a kifejezés, számomra a mai napig érthetetlenül. Azért, mert E14 meg E27-es a foglalatuk? Kevesebbet fogyasz, mint egy hagyományos izzó, igen, de akkor a LED-re, az említett power kompaktra miért nem mondjuk, hogy energiatakarékos fényforrás? Merthogy azok az igazán takarékosak, nem a spirál meg más villanykörtét felváltó gyújtós minicsövek.
2013. márc. 25. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!