Világítás csere? Tudnátok segíteni, tanácsot adni?
Van egy ilyen lámpám, és eljött a vég, ahogy már többször írtátok itt a kommentek között. [link]
Most azon gondolkodom, hogy mi legyen a következő lépés. Vegyek egy másik lámpát, vagy inkább ennek a tartó részébe rakjak egy másik kompakt fénycsövet, előtéttel.
Le tudnátok írni, hogy mit kéne ehhez összeszednem? Én g23-as foglalatú fénycsőre gondoltam, ilyenre: [link]
Ehhez biztos kell egy foglalat, ilyen: [link]
Ezen kívül mi kell még? Az Aquael lámpának van egy kapcsolója is a vezetékén. Azt fel lehet használni a vezetékével együtt?
Kérlek segítsetek eligazodni ebben a témában, mert összerakni összerakom, amit kell, csak nem tudom, mi kell pontosan hozzá.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ezzel az a baj, hogy a gyári lámpa fénycsöve egybe van építve az előtéttel. Tehát a foglalat, előtét, fénycső egy egységet alkot, nem hiszem, hogy külön lehetne szedni az előtétet.
Én arra gondoltam, hogy egy ilyen előtétet még vennék hozzá: [link]
Ekkor tartok 2300 ft-nál, szóval még mindig olcsóbb, mint egy új lámpa. Viszont az Aquael-hez van egy kapcsoló, a vezeték közé kötve. Ezt a hálózati vezetéket és a kapcsolót ráköthetem erre az előtétre? Vagy felhasználhatom valahogy?
A lámpa kapcsolós? Azt miért ne köthetnéd rá bármire? Egyébként nem tudtam, hogy ilyen hülye egybekötött megoldása van az Aquael-nek. Viszont gondolja arra is, hogy minden megfelelően beleférjen a lámpába. Ám postával már közel 4 ezresnél tartasz. Ha meggondolnád magad, ezt a lámpát erősen tudom ajánlani. Nekem ilyen van, lassan egy éves. Megbízható darab.
Köszi a választ. Lehet, hogy ennél maradok. Még annyit, hogy én csak rendelni tudok a Greenaqua-tól (messze lakom tőlük).
Ha már rendelek, akkor rendelnék tőlük növényt is. Ezt egyben szállítják ki, ugye? Tehát nem kell két szállítási költséget fizetnem? Vagy egyáltalán megéri növényt rendelni a Greenaqua-tól? Nem túl drága?
Természetesen egyszer fizetsz az útért, egyszerre rendelsz, egyszerre jön. A növények szerintem drágák, viszont állítólag szépeket küldenek.
A lámpához még annyit, hogy az a hajlítható lábacska bár tényleg állítható mindenfelé, de túl közel nem tudod leemelni a fényforrást az akváriumhoz, olyan 5 centi lesz közötte és a tető között. Szóval kalkuláld bele, hogy ez egy pici fényerőveszteséget jelent, bár lehet, hogy az Aqaelnél is így volt.
Növényfüggő. Ha anubiasaid meg hasonló alacsony igényű növényeid vannak, akkor ne vedd meg a 18 Wattosat, mert sok lesz.
Az, hogy 13 Watt, nem jelent sokat. Ennyi a fénycső áramfelvétele. A fényereje a lumentől függ. A 13 Wattosnál ez az érték 850. A 11 Wattos power kompaktok 900-920 lumen környékén produkálnak, tehát a 13 Wattos egy lehelletnyivel még gyengébb lesz. Természetesen neked nem fog gyengébbnek tűnni, mint ami az Aquaelben lapult, mert a fénycsövek az első néhány száz órában veszítenek leginkább a fényerejükből (5-10 százalékot), amin a te meghalt Aquaeled már túl volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!