Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen sügereket ajánlanátok...

Milyen sügereket ajánlanátok 100l körüli akváriumba?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy Malawi vagy Tanganyika tavi sügeres akváriumot, és olyan 100l körüli akváriumnak tudnék helyet, illetve állványt csinálni.

Milyen fajokat ajánlanátok bele, egy kezdőnek? (van akváriumom, de sügerek terén kezdőnek számítok). Lehetséges ekkora méretben a társítás sügerek esetén? Ha igen, mely fajokkal?

#akvárium #sügér #afrikai sügeres
2013. márc. 10. 17:17
1 2
 11/14 YourDestiny ***** válasza:
A hable által írtak dél-amerikai sügerek. Én afrikaiakat írtam neked, gondolom azt szeretnél.
2013. márc. 10. 20:44
 12/14 Frontosa ***** válasza:

Inkább Amerikai sügereknek lenne jó, pl. Apistogrammák (1 hím+3-5 nőstény).

Ha mindenképp Afrikait szeretnél akkor jó lehet a Neolamprologusok közül buescheri (1 hím+néhány nőstény) vagy csigasügerek (20-25 db.). Ha különlegességeket kedveled akkor 1 pár Kazárfejű sügér.

Üdv,

2013. márc. 11. 12:14
 13/14 A kérdező kommentje:

Értem, köszi a válaszokat.

Igen, afrikait szerettem volna, de látom, hogy sajnos alul méreteztem magam. :S

Végülis az Apistogramma-k között is van szép faj, ami tetszik, csak mint rájöttem hable hozzászólásának köszönhetően, ők inkább lágyvízesek.

Még átgondolom, de lehet, hogy maradok a csigasügereknél, csak akkor nem 100l-ben, hanem 60-70l körüliben. Még akkor annyit, hogy őket ugye nem ajánlatos társítani? Értem ez alatt a buldog és a sokcsíkú csigasügeret.

2013. márc. 11. 16:19
 14/14 Frontosa ***** válasza:

Nem. 130-140 litertől már érdemes próbálkozni a társítással, de ekkor is tereptárgyakkal (pl. kövekkel) ketté kellene osztani az akit és sok bóvúhelyet kell biztosítani, hogy mindkét faj megtalálja a számításait.

Sokcsíkűaknak jó lesz 70 literes.

Üdv,

2013. márc. 12. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!