Milyen sügereket ajánlanátok 100l körüli akváriumba?
Szeretnék egy Malawi vagy Tanganyika tavi sügeres akváriumot, és olyan 100l körüli akváriumnak tudnék helyet, illetve állványt csinálni.
Milyen fajokat ajánlanátok bele, egy kezdőnek? (van akváriumom, de sügerek terén kezdőnek számítok). Lehetséges ekkora méretben a társítás sügerek esetén? Ha igen, mely fajokkal?
Ez nem valami szerencsés terv, ezzel a mérettel csak szenvedni fogsz. Az említett afrikai sügérekhez inkább 300 liter a beugró méret, amiben már viszonylag van némi választék halak terén.
100 litert még márnás akváriumnak se nagyon lehet egészségesen megcsinálni, inkább pontylazacok illenek bele.
Ha úgyis csináltatod, lehetne egy szép széles akvárium, sügereknek úgyis jó a nagy alapterület, mert be lehet sziklásítani. És akkor már 150-200 literbe mehetnének kisebb testű, viszonylag békés sügérek.
Vagy ha a 100 liter mindenképpen a határ, akkor csigasügérekből szép kolóniákat lehet tartani.
hable: igazad van, most végignéztem, miket tettem külön könyvjelzőkbe, szinte mind törpesügér, és lágyvizes. Nem is tudtam, hogy sügerek között is vannak lágyvizes halak. Mindig tanul az ember.
Ami maradt a kinézettek közül, az a kockás torpedósügér, a porcelánsügér, a tanganyika tavi citromsügér és a nílusi szájköltő hal. Akkor gondolom ők sem megfelelőek 100l körüli akváriumba.
100 literben nem lehet társítani. Egyfajos akváriumot össze lehet hozni. A lehetséges, könnyebben beszerezhető fajok: egyes torpedósügerek, meggyhasú (csak nőstény), csigasügerek.
150 liter körül, ha meg van az 1 méteres akváriumhossz, már szóba jöhet a társítás, és elképzelhető néhány nagyobb méretű faj is, például a brichardi, leleupi, labidochromis yellow, xenotilapia sima, talán-talán a levendula, ő nem az a pattogós fajta, bár neki már jobb lenne a 200 liter, elég testes tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!