Miért nyálkásodik a víz az akváriumban?
Az a gondom már régebb óta, hogy kipucolom az akváriumot és másnapra a tetején, összefüggő nyálka van.
Nem volt vele régebben semmi gond.
Gondoltam arra, hogy voltak benne tavikagylók, de ezek tisztítás előtt és azoknál nem volt ilyen.
a benne lévő dolgoktól nem nyálkásodhat, mert régen is használtam őket.
A hal már több éve benne van úgyhogy az se.
A kaja is ugyanolyan.
aki tud segítsen
nos
a páncélos egyéb okok miatt pusztult el (anno túletettem a halakat mikor megkaptam az akváriumot... van olyan kaja ami három nap után kezd bomlani és mentünk nyaralni és úgy gondoltam ne éhezzenek)
(rossz vége lett)
amúgy a páncélos az túlélte akkor mert az feljön levegőér mert tüdős hal legalábbis mikor 3 milis réteg volt az akvárium tetején és belerohadt minden, akkor ő élte túl
csak sztem elkapott valamilyen fertőzést és később pusztult el
nem kell sűrűn tisztítanom csak mióta nincs a harcsa
és igen tudom, hogy a keszeg mekkorára nő, ezért tervben van agy kerti tó csak pénz híján vagyok
az meg, hogy a saját szennyében úszik a hal..... a tavakba nem???
naná, hogy azért vannak a növények, hogy oxigént adjanak a halaknak ők meg trágyázzák NEM?
a tavakban sincs szűrő úgy tudom
jó jó persze most mondhatod, hogy az más
persze más
de eddig bejött
néha tettem be a szűrőt, hogy kiszedjem a halürüléket a vízből
bekapcsoltam ment három órát, néha felkavartam a vizet (óvatosan) és kijött a kosz
ennyire használok csak szűrőt
3-4 éve van akváriumom
eddig bejött
Te annyira nem vagy képben a dolgokkal, hogy az már teljesítmény.
Az a harcsa nem fog semmit javítani a vízminőségeden, hanem még jobban leterheli a vizet. Mitől lenne azzal jobb? Ha meg is eszi a kajamaradékot, ő is kiüríti, és ott a bomlástermék.
A tavakban annyiban más a dolog, hogy ott több ezer literre van egy hal. Igaz nincs szűrő, de ott a természetes öntisztulás végbemehet, mert van elég felület a lebontó baktériumok számára. Egy akváriumban ezt mesterségesen kell létrehozni a biológiai szűrés segítségével. A legfontosabb a nitrogénkörforgás, nem a látható szennyeződések kiszűrése.
Lehet számodra úgy tűnik, hogy működőképes a rendszer, de amit csak lehet, rosszul csinálsz.
Az egyik jele ennek, hogy poshad a vized. A másik, hogy látatlanba megmondom, nem nőnek rendesen a halaid. Nem tudnak, mert állandó ammóniamérgezésben szenvednek, még ha nem is pusztulnak el egyből.
Lehet azt hiszed, hogy mindent jól csinálsz, de évek óta egy kínzókamrát működhetsz, és nem akarod ezt felfogni.
Pendulum92:
Sajnos széllel szemben h.gyozol, ez olyan mintha egy hangyát próbálnál megtanítani sakkozni, kilátástalan küzdelem.
Hiába magyarázod a kérdezőnek a nitrogénkörforgást, biológiai szűrést, részleges vízcserét ... úgysem fog tanulni belőle, mert ahhoz is lusta, hogy utánanézzen az akvarisztika alapjainak, mert láthatóan azzal sincs tisztában. Fogalma sincs a szűrés jelentségéről, azt hiszi, hogy csak a mechanikai szennyeződések eltávolítására szolgál, nem látja be, hogy a halak elhullása mind az ő tudatlaságának, nemtörődömségének köszönhető. Az ilyenekről jobb lemondani.
Üdv,
Kedves utolsó.
Értem és felfogom, hogy miről beszéltek.
Nem mondom, hogy mindent ól csinálok sőt, de amiket írtam, hogy poshad a víz az másnak tehető be
volt, hogy fél évig így voltak és semmi bajuk nem volt, a víz minőségével sem volt gond
most, hogy kikerült az ablakba (fényre) most jelentkezett a nyálka
Tudod, hogy rosszul csinálod, szenvednek a halaid, de nem érdekel? Csak az zavar, hogy nem tetszik a nyálka a tetején?
Te tényleg hanyag és lusta vagy.
hanyag vagyok és lusta ezt aláírom, de a halaim nem akarom hogy szenvedjenek
tavaly semmi gond nem volt velük
tényleg semmi
nőttek is rendesen
és igen most a nyálka a fő gondom
utána meglátom, hogy mit tegyek
ha az új halak telepítése nem oldja meg, akkor teszem be a szűrőt
régebben jópár hal volt benne és elég gyorsan nőttek, nem volt koszos a víz
elvoltak
(akkor volt páncélosharcsa)
ma veszek egyet ha oda jutok
ha nem jönbe akkor jöhet a szűrő mert nem tudok jobbat én se
nameg lassan ha lesz pénzem, át akarok váltani egy nagy kertitóra
utána ott lehetnek a halak
nagy hely sok víz
olyan
5000 literesre gondolok szóval nagyra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!