Miért poshadt átláthatatlan, sötét az aranyhalaknak a vize?
Ha rendszeres válaszoló lennél, megértenéd, hidd el. Nem gondolnád, egyes unatkozó gyerekek mire képesek itt az oldalon.
A boltos máshoz sem ért, csak arra, hogy minden sz@rt rábeszéljen az emberre. És még van, aki nem hisz nekem, mikor azt írom, hogy az eladók nagy részének gőze sincs a hobbiról. Mert sajnos ez is igaz.
A szűrő szivacsa a lebontó baktériumaid fő közege, akik azért vannak, hogy a halaid végtermékéből származó méreganyagokat lebontsák. Értsd: ne a hugyukban és sz@rjukbe kelljen úszniuk. Sajnos te a vegyszerrel az ilyen baktériumok elszaporodását totálisan gátoltad, avagy ami volt, azt is kiirtottad rendszeresen. A csapvízben lévő klór szintén veszélyes, csak állott vízzel dolgozunk, és csak akváriumvízben mosunk szűrőt. Utólag még annyit, hogy az aranyhal egyébként is egy falánk, koszolós, nagytestű hal, ami ilyen méretű akváriumokban nem tartható. Erősen terheli a vizet, ráadásul fejlődeni sem tud rendszeresen.
Mindent elmondtak már előttem amit én is mondtam volna!
Én csak annyit szeretnék még hozzá fűzni az egészhez hogy a halakat minél előbb vidd vissza a boltba és ha már biztosítani tudod nekik a körülményt akkor vegyél újakat!
ui.:És a boltosnak ne higgy inkább kérdezz minket itt de csak ha már elolvastad azokat amiket küldtek neked!
(Fel vagyok háborodva hogy mire nem képesek ezek az eladók most már....!)
YourDestiny: "A boltos máshoz sem ért, csak arra, hogy minden sz@rt rábeszéljen az emberre."
Ezt azért cáfolnám. Vannak olyan boltosok is akik kifejezetten értenek hozzá. Engem például próbáltak már lebeszélni egy 1800Ft-os tételről, mert én úgy tudtam, hogy az jobb nekem, és meggyőzött, hogy mégsem, és mást vettem helyette, ami 450Ft-ba került, és teljes mértékben igaza volt, mert tényleg sokkal jobb volt /persze hasonló mértékben kb. 2 százassal lett volna olcsóbb/. De az akkor is 1350Ft-al kevesebbet hagytam ott, mint terveztem. Sőt továbbmegyek, ott az összes boltos ért hozzá, kb. 3-an, kivéve egy nőt, aki inkább a technikában van otthon.
Nyilván a kérdező nem ilyen boltban vásárolt. Bár én is csak ezt az egyet ismerem, és mindig oda járok, ha kell valami.
Kérdező, ha beírnád a gyakorikérdések keresőjébe, hogy aranyhal, akkor kb 1000 kérdést találnál, és abból 999 arról szól, hogy miért beteg az aranyhal 40 literes vízben? mit lehet még tenni 3 aranyhal mellé 30 literes akváriumba? miért pusztul el az aranyhalam, és mi az a szűrő? ...
Az aranyhalat minimum 100-150 literes akváriumban kell tartani, ekkora akváriumba kb 2 halat szabad tenni, nagyteljesítményű szűréssel, növényekkel. Amit te csinálsz, az durván kimeríti az állatkínzás fogalmát. A halaid haldokolnak, és a saját mocskukban élnek, poshadt vízben.
Ez kb olyan, mintha Te egy 1 négyzetméteres szobában élnél, és néha kiszednék alólad a sz@rt :(
# 23
Nem vitatom, tényleg akad még normális boltos, de sajnos olyan ritka, mint manapság a 18 éves szűz lány.
Nyilván van kivétel, de az esetek jelentős többsége nem ezt mutatja. Ez a kérdés is. Legtöbbször a boltos csak azt nézni, hol tud hasznot húzni. Neki az a zérdeke, hogy minél többet vegyen a kezdő akvarista.
Ha találtál olyan boltot, ahol nem ilyenek az eladók, becsüld meg.
De tegyük fel ők a rendesek, aztán létesül egy bolt mellettük, ahol mindent szó nélkül eladnak. Bemegy a kezdő a rendesekhez, nem kapja meg a két aranyhalat a befőttesüvegébe, aztán bemegy a másikba, ott kiveszik neki. Melyik boltos járt jobban? Az más kérdés, ha a rendes boltosnak van egy stabil vásárlórétege, aki odajár mindent megvenni, mert tudja, hogy nem b@sszák át.
Ne érts félre, örülök, hogy van még ilyen bolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!