Milyen szűrőt ajánlanátok az akváriumomba?
feltételezem, hogy belső szűrőd van.
egy ekkora akváriumhoz már kellene a külső szűrő igazából.
egy tetratec ex 700 szerintem jó lenne neked, feltéve, ha a belső szűrő működőképes.
ha nem, akkor vegyél valami olcsóbb kategóriásat, és üzemeltesd a kettőt egyszerre!
Hát, én a helyedbe már holnap mennék.
100 liter alattikba szokták javasolni a Tetratec EasyCyrstal 600-at, vagy a JBL i80-i100-at.
Már így is vészesen felszaporodhatott az ammónia. Én a helyedbe kb 2 naponta cserélnék 10% vizet ilyenkor. Az meg alap, hogy estére nem kapcsoljuk ki a szűrőt, inkább tedd bele egy cipősdobozba, és jól béleld ki.
Külső vagy belső? Ha teheted, akkor előbbit válaszd. A javaslatom nekem is a TetraTec EX700, teljesen hangtalan. Velem van egy szobában, átkarolhatod, akkor is alszol mellette.
Belsőből szintén Tetrát mondanék, de az EasyCrystal 600 már nem nagyon elég 90 literre. Jó szűrőanyaggal nagyon holtpont. A JBL i100 viszont jó. Elvileg ő is csendes, hogy mennyire, azt viszont nem tudom, élőben még nem hallottam a hangját.
Lemaradt: ne feledd, a külső szűrőbe biológiai szűrőanyag is kell. 90 literre az meg van plusz 2 ezresből.
A levegőporlasztással kapcsolatban, az ma már leginkább csak dísz. Engem is marhára idegesít, meg nem maradnék mellette. Nem tudnám megmondani, hány éve használtam olyat utoljára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!