Az akváriumomba ajánlott a CO2 rendszer kiépítése?
van egy 72 literes akváriumom, 15wnövényes+15wdaylight+13wkompakt világítással. tervezek bele mégegy 13w-os kompakt izzót is. ez megérné? (4200K-es a kompakt)
szűrése: Eheim 2010
még halak nincsenek benne, de növények már igen.
napi 1ml profito-t kapnak. ez ilyen mértékben nem káros a RC garnélákra?
van még egy kis easy carbom is, de azt nem merem adagolni, mert sokan azt mondták, hogy kiöli a garnélákat. :S szerintetek igaz?
a növények gyökeréhez nyomtam fél-1 szem florenette-tablettát.
ez elég a növények fejlődéséhez?
asszem, hogy ilyenek vannak benne:
-gömbmoha
-tóalma
-valami olyasmi, hogy brazil fűféle vagy mi :D
-meg egy olyan, ami kb 15cm magas, a levelei tojásdad alakúak, a felszínükön sűrű vörös foltokkal. szélük egyenes, hosszúságuk kb. 7cm, szélességük kb. 3-5 cm (kif. levelek esetében). ezt olyan közepes fényigényre tippelném, mert nem olyan nagyon állnak felfelé a levelei. enyhén szétterülő.
-meg van egy olyan is, aminek a szárai erősen felfelé állnak, ép szélűek, színük élénkszöld egyenletesen. három fehér virágja van, ami a vízben van benne. (feltételezem, hogy nem kimondott akváriumi növény. a virágai lándzsa alakúak, fehérek, levélszerűek, a rhizomából önállóan emelkednek ki.) a legfelső levele kb 40cm-es magasságban lehet. a növény kecses, kb 5cm2-nyi alapterületen elférne.
mi lehet a két utolsó növény? képet sajnos nem találtam róluk :/
ha lehet, akkor majd csinálok képet nektek :D
Köszi :D
A fűféle Lilaeopsis brasiliensis
az utolsó kettőt inkább fotózd le
anubiasból is van sokféle
nem tudom, hogy valami ilyesmi mánia lenne :D
de örülök, hogy végre van egy saját ízlás szerű dolog, amit sokan kedvelnek. általában (jogosan) a divat ellen fordulok, mert ami tetszik nekem, az általában nem a tömeg dolog :D
ez a vörös talaj JBL Manado. már úgy 1 éve megvan, a régi akváriumban is ezt használtam. a növények gyökere nagyon szépen növekedett benne.
gondoltam arra, hogy egy műanyag pálcikával körberagasztom a bemeneti nyílást, és arra feszítek rá valami harisnya félét.
köszi a válaszod.
A foltos levelű az Echinodorus Ozelot
A virágosat olyat még nem láttam, az nem tudom mi.
Aminek meg színes levelei vannak az Alternathera lilacina vagy Alternathera rosaefolia szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!