Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az akváriumomba ajánlott a...

Az akváriumomba ajánlott a CO2 rendszer kiépítése?

Figyelt kérdés

van egy 72 literes akváriumom, 15wnövényes+15wdaylight+13wkompakt világítással. tervezek bele mégegy 13w-os kompakt izzót is. ez megérné? (4200K-es a kompakt)

szűrése: Eheim 2010

még halak nincsenek benne, de növények már igen.

napi 1ml profito-t kapnak. ez ilyen mértékben nem káros a RC garnélákra?

van még egy kis easy carbom is, de azt nem merem adagolni, mert sokan azt mondták, hogy kiöli a garnélákat. :S szerintetek igaz?

a növények gyökeréhez nyomtam fél-1 szem florenette-tablettát.

ez elég a növények fejlődéséhez?

asszem, hogy ilyenek vannak benne:

-gömbmoha

-tóalma

-valami olyasmi, hogy brazil fűféle vagy mi :D

-meg egy olyan, ami kb 15cm magas, a levelei tojásdad alakúak, a felszínükön sűrű vörös foltokkal. szélük egyenes, hosszúságuk kb. 7cm, szélességük kb. 3-5 cm (kif. levelek esetében). ezt olyan közepes fényigényre tippelném, mert nem olyan nagyon állnak felfelé a levelei. enyhén szétterülő.

-meg van egy olyan is, aminek a szárai erősen felfelé állnak, ép szélűek, színük élénkszöld egyenletesen. három fehér virágja van, ami a vízben van benne. (feltételezem, hogy nem kimondott akváriumi növény. a virágai lándzsa alakúak, fehérek, levélszerűek, a rhizomából önállóan emelkednek ki.) a legfelső levele kb 40cm-es magasságban lehet. a növény kecses, kb 5cm2-nyi alapterületen elférne.

mi lehet a két utolsó növény? képet sajnos nem találtam róluk :/

ha lehet, akkor majd csinálok képet nektek :D

Köszi :D

2013. febr. 26. 19:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
meg a kisebb is echinodorus ami nem foltos, csak az másfajta
2013. febr. 27. 01:41
 12/13 anonim ***** válasza:
bár lehet, hogy aminek piros a fele levele az tóalma - ludvigia repens mégiscsak.
2013. febr. 27. 01:45
 13/13 anonim válasza:
Én gondolatban elköltöttem a co2 berendezés árát egy komolyabb szűrőre, pl Tetra ex700.
2013. márc. 23. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!