Hol tudok JBL cristalprofi i 100-as belső szűrőhöz különböző szűrő rekeszeket vásárolni?
Különbözőt nem tudsz, egy féle van, amivel lehet bővíteni :D
Amúgy általában ugyanott árulják a bővítéshez valót is. Arra figyelj, hogy úgy 30 akárhány centi magas lesz, biztos bele fog férni?
Ezek szűrőanyagok. Az első kettő teljesen felesleges, ha megfelelő méretű akváriumba került a szűrő. A nitrát karbantartására ott a részleges vízcsere, teljesen ingyenes. Felesleges olyan nitrátmegkötő szűrőanyagra költeni, ami bizonyos időközönként cserés. Hogy regenerálható-e, nem tudom, mert sose volt még ilyesmim, és soha nem is vennék.
A Micromec egy biológiai szűrőanyag, méregdrágán. Több webshopban is tudsz venni. Viszont erősen túl van értékelve. Siporax Mini szintű, de utóbbi se nagyon éri meg a pénzét. Biológiai szűrőanyagnak vegyél bele egy kis Filterlith-et. Viszonlag olcsó, és jó. Mikroszkóp alatt is egész bejövős, nem lesz vele gond.
Ja, hogy neked szűrőanyag kéne. A kérdésedben szűrőrekeszt írtál.
Itt van egy alternatíva: [link] Egyik rekeszbe pont elég lenne.
Nem tudom hány rekeszből áll, de ha pl 3-ból, akkor én így raknám: ritka szivacs,sűrű szivacs,siporax
Vagy a YourDestiny által említett Filterlith.
Azért, mert ha nem védi szivacs, akkor eltömődnek a pórusai, és csökken a hatékonysága.
A kerámiagyűrű nem belső szűrőbe való. Alig férne bele valamennyi, ha kisebb helyet kell kihasználni, akkor nem jó választás, mert kis mennyiség viszonylag nagy helyet foglal. A perlonvattát totál elfelejteném. Belső szűrőben túl gyakran kéne cserélni, túl halam eltömődene, főleg, hogy közvetlenül kapná a szennyeződést. A középső és felső kosárba elég valamilyen bio (Siporax Mini vagy Filterlith vagy más) és egy vékony szivacslapot a réshez tenni, ami védi a biot. Persze akkor, ha tényleg nincs megoldva a bio védelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!