Cryptocorine-nak elsárgul egy-egy levele, ez normális?
Van egy Cryptocorine-om az 5 hetes akváriumomban, és kb hetente-kéthetente elsárgul egy levele, amit aztán én levágok. Ezek régi levelek, amikor vettem a növényt, már megvoltak rajta. Eddig 3 levelet vágtam le. Ez normális, vagy kezdjek el aggódni?
Hoz új hajtásokat is folyamatosan, azok szép élénkzöldek.
Egyébként a levelein van barna alga is, úgy tudom, ez új akváriumoknál normális.
Halak még nincsenek benn, most akarok a héten beszerezni 4-5 hím endler guppit, majd még pár hét múlva lesz benne Amano garnéla, és Red Cherry is.
Másik kérdésem: jelenleg nem tápozok, direkt úgy válogattam össze a növényeket, hogy bírják ezt. Van jávai moha, Bacopa, gömbmoha, és az említett Crypto. Ja, és most akarok Anubias nana-t még bele. Szerintetek kellene tápoznom, vagy ezek a növények elvannak tápozás nélkül, és elég lesz majd a halak és garnélák ürülékéből származó anyagok?
A crypto nagyon nehezen viseli a költözést, az elején normális a sárgulás, később nem fog. Algásodásra viszont hajlamos.
A gyökereseknek én adnék olcsó növénytápot, ilyen neptun, panzi megteszi. A bacopával amúgy kicsit mellélőttél, annak azért kellene egy kis táp és fény. A jávai is meghálálja.
Úgy összességében ellesznek táp nélkül, kivéve talán a bacopát, de egy profito 2000 Ft alatt van, nekem már egy éve elég egy ekkora adag 70 literre, és még van belőle egy kevés.
És gyökértápot hogy kel adagolni? Az olyan golyó, ugye? Csak simán bele kell nyomni a növény mellé?
Ilyet találtam, amit biztosan tudok, hogy van a helyi boltban: [link]
Azt írja, hogy 1 évig kb elég egy golyó 1 növényhez. Ez igaz szerintetek? És ez jó a Bacopahoz és a Cryptohoz? Ja, azt elfelejtettem írni, hogy a talajom JBL Manado.
Illetve ilyen csepegtetős tápot: [link]
És az igaz lehet a JBL-nél, hogy egy golyó kb egy évig elegendő/növény?
Az a baj, hogy valószínűleg csak ezt tudom beszerezni, ezek nagyobb golyók, mint a panzi elvileg.
Ja, azt kifelejtettem, hogy a talajom JBL Manado. Ez számít valamit?
hable: Igen, azt tudom a Manado-ról, hogy sima agyaggolyó. Csak növényeknek mégis jobb, mint a sima bazalt. :)
Igazából a JBL gyökértápja érdekelne, hogy az mennyire lehet jó. Erre gondolok: [link]
Szerinted megéri az árát? Bacopahoz és Cryptohoz használnám. Az igaz lehet, hogy egy évig elég egy golyó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!