Talajszűrés. Ezek működhetnek?
Azon gondolkodtam, hogy valami hosszú,lapos porlasztót berakok a sóder alá (1-3mm), majd rákötök egy légpumpát.
Így az aljzaton keresztül is át kell mennie a buborékoknak, így mozgatva a vizet közöttük. Ergo az aljzat szűrőanyagként viselkedne.
A másik verzió:
A házi külső szűrő befolyó csövét ugyanúgy rákötném egy ilyen porlasztóra,azt betenném az aljzat alá, ekkor a víz rá lenne kényszerítve, hogy átfolyjon az aljzaton.
Valaki gondolkozott már ilyen megoldásokon?
Platypus:
Nem igazán értettem amit írtál. De én alapvetően nem a hagyományos értelemben vett talajszűrést akarok, felesleges lenne vele vesződnöm, mikor lesz egy külső is. Van egy légpumpám, amit fel szeretnék használni. Ha simán a porlasztókövet ellyezem hátul, az is jó lenne, de ha a sóder alá tenném, talán valamivel több haszna lenne, mivel a buborékok mindenképp törekednének felfelé, így átmozgatva a vizet. Nem sok, de ez is valami, és szép is lenne.
Amit elképzeltél, az semmit nem javítana a biológiai szűrésen. Nagyon kevés vizet mozgatna meg és nagyon kevés felület lenne a baciknak megtelepedni.
A talajszűrés feltétele, hogy valahogyan vedd rá a vizet, hogy mozogjon, és minél hosszabb utat járjon végig. Nálad ez az út mindössze az pár négyzetcenti talaj lenne, ami éppen a porlasztó fölött van. És ez a talaj sem éppen a legjobb a szűrőbaciknak.
Amit leírtam, azt valahogy így kell elképzelni:
Ugyanezen az elven működő belsőszűrő:
Hát, mondjuk ja, az az 1-3 mm es sóder nem nagy felületet jelent, és elég keveset mozgat át. Talán a hatásfoka egy szivacséhoz lenne hasonló, ezért működik a talajszűrőkben, de én esetemben kis felület, és abból is kevés.
Akkor sztorno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!