Mi van a halaimmal?
54l akvárium, resun p-400l szűrő, lámpa, fűtő..
1 betta, 2 xifo, (már csak) 2 páncélos harcsa..
Volt 4 törpe páncélosharcsám, és mostmár csak 2 van. Ma halt meg az egyik, a másik pedig 3 napja. Nem esznek, mozognak a halak.(csak a páncélosok, a többi életvidám). Megvan a heti takarítás is, és napi 9 órát megy a lámpa is. Van sok növényem is és bújkálók. Mi van velük?
Mindig csak egy helyben vannak nem mozognak.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__3..
Kiszedem egy tállal a vizet, egy vödörbe, és abban egy picit nyomkodom ki a szűrőt. A szűrő külsejéről leszedem a "maradványokat". Ha van valami trutymó a bújkálón, azt leszedem.
Kikeverem a vizet és beleöntözöm a tállal. Az egyik halam elkezdett enni, és egy kicsit úszni :DD
a takarításkor nem ártana néha átmosni a talajkőzetet. nem tudom mit használsz? aprókavicsot? honnan van? lehet, hogy azzal volt a gond.
elvileg hetente nem kellene egyébként vizet cserélni, de ha már csinálod, akkor mindig friss vizet tegyél bele - bocs, ha nem olvastam egyértelműen, hogy ezt teszed-e, de nekem úgy tűnt, hogy a régit javítod fel.
A növényeket is érdemes lemosni kézzel (nyilván finoman), amikor takarítasz.
És persze 2-3 havonta, nagytakarításkor mindent kipakolni belőle, és az üveget elmosni.
babra munka, szót se róla - csak az a gond, hogy a vizet hiába cserélgeted, ha közben a baj forrása akár a növényeken, akár a sóderban (talajban), akár az üvegfalon ottmarad. (és nem elég a talajporszívózás)
heti rendszerességgel elég a porszívó (azt hiszem ezt írtam már), de 2 havonta érdemes átmosni a talajt.
ez úgy történik, hogy kiteszed vödörbe, felöntöd csurig vízzel, aztán forgatod benne a kis kezeddel, majd csak a vizet leöntöd róla.
ezt még eljátszod jó párszor egészen addig, amíg a felkavart sóder, stb. nem látszik tisztán rögtön a kavarás után - akkor szedtél ki belőle mindent.
mivel most akut probléma van, így melegen ajánlanám, hogy csináld meg.
és mosd el nyugodtan vegyszerrel az üres akvárium üveget - alaposan, meleg vízzel ki tudod öblíteni a vegyszert belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!