Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Vettem terméskő bújót lyukacso...

Vettem terméskő bújót lyukacsos ezzel kapcs a kérdés mehet e bele?

Figyelt kérdés
írták, hogy ha pezseg ha ecetet öntök rá nem mehet akváriumba, de ezt egy kereskedésből vetten látszik hogy valamiből ki van öntve, erre is nyomjak ecetet, hogy pezseg-e?

2013. febr. 17. 12:40
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

ilyenhez hasonlót vettem én is:

[link]

nektek van ilyen mi a tapasztalat addig nem teszemvízbe

2013. febr. 17. 12:46
 2/16 anonim ***** válasza:
Igen, ezt is azért letesztelném ecettel.
2013. febr. 17. 12:48
 3/16 anonim ***** válasza:

Ha ki van öntve, akkor az nem kerámia?

Egyébként felénk a terméskövet építkezéseken használják, az mészköves, ami keményíti a vizet. Mosd meg jó alaposan, aztán csepegtess rá ecetsavat. Sima 20%-os, háztartási jó. Ha pezseg, mészkőből van. Ha nem, mehet bele az akváriumba. Így a biztos.

2013. febr. 17. 12:49
 4/16 A kérdező kommentje:

mindjárt letesztelem, de ha pezseg akkor miért árulják?

amúgy ha pezsegne káros lenne?

megyek ecetért

2013. febr. 17. 12:53
 5/16 A kérdező kommentje:
ja ha megmosom az nem eredményez hibás tesztet tehát mit tudom eltömíti a pórusait?
2013. febr. 17. 12:54
 6/16 bamboochatheone ***** válasza:
Ez sügerekhez való amelyek a kemény vizet szeretik így nem gond ha felkeményíti.
2013. febr. 17. 12:56
 7/16 A kérdező kommentje:

figyeljetek elkezdtem mosni, de ez már ott elkezdett pezsegni mit csináljak vigyem vissza?

még ecetet nem is raktam rá

valamire fel tudom használni? valamilyen terráriumba vagy milyen halhoz lehet ezt tenni ezt még meg se vennék tőlem

a boltban azt mondták ezt viszik akváriumba

2013. febr. 17. 12:59
 8/16 A kérdező kommentje:
sügér oké, csak nekem guppijaim vannak
2013. febr. 17. 13:00
 9/16 anonim ***** válasza:

Nem, nyugodtan mosd meg, csak ne használj vegyszert. Simán meleg vízzel öblítsd le, és töröld át szivaccsal.

Egyébként ha pezseg, sincs benne káros anyag, csak mészkő. Az keményíti a vizet, ami a trópusi halaknak nem jó. Elég kemény a sima csapvíz is, elég azt elviselniük.

Ellenben jól írták, az afrikai sügeres akváriumokba szoktak direkt mészkövet rakni, mert nekik meg pont hogy a keményebb víz a jó.

2013. febr. 17. 13:00
 10/16 A kérdező kommentje:
oké akkor guppinál kizárt sajnos pedig szép lett volna mondjuk nem nagy dísz, de azért mégis pénzt adtam érte, elég gáz hogy nem rakhattam bele így 200l aksiba akartam belerakni
2013. febr. 17. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!