Betehetem a kövek az akváriumba?

A "világ másik végéről" írok, nem tudom milyen kőzet a 'balatoni piros kő', így csak annyit, hogy ennyi előkészület biztos elég lesz, egyedül az lehet gond, ha mészkőtartalmú a kőzet, te meg kifelyezetten lágy vizet kedvelő halakat (neonhal, ...) tartasz, netán szaporítanál is. Ebben az esetben a követ háztartási sósavba helyezve megbizonyosodhatsz róla, jelentős-e a mészkőtartalma, akkor ugyanis intenzív pezsgésbe fog ami nem akar lanyhulni... Az ilyen kövek a vizben is oldódnak lassan, és annak keménységi fokát növelik. Vannak kifejezetten kemény vizet kedvelő halfajok is, a legtöbb meg a közepes keménységűt kedveli.
Leglelkiismeretesebben akkor jársz el ha utánanézel halaid igényének, 'leteszteled' a követ és azután döntesz...
Nekem manapság csak elevenszülő fogaspontyaim vannak, forróvizes lecsutakolás után minden látványos követ nyugodt szívvel berakok a világukba, minden teszt nélkül... :)

És még egy innen a 'világ másik végéről':
A szappantól, netán fertőtlenítőszertől én jobban 'félek' mint az élő vizek esetleges veszélyeitől, szóval a kiszárítás, forralás, 'napoztatás', és ezek váltott alkalmazása bőven elég kell, hogy legyen, (a sósavas próba fertőtlenít is, csak utána alapos lemosás esetleg váltott vizes áztatás kell). A különböző vegyszerekről soha nem tudom elhinni, hogy maradék nélkül el tudtam távolítani... :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!