Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 54 literes akváriumba milyen...

54 literes akváriumba milyen halakat raknátok?

Figyelt kérdés

Van négy aranyhalam, nem szívesen válnék meg tőlük. Tudom, hogy így is kicsi nekik az akvárium, de másnál is láttam már több aranyhalat együtt a többivel, még le is ikráztak.

Szeretnék új halakat az akváriumomba. 25 fokos a víz állandóan. Tudtok olyan halakat mondani, amiknek megfelelő ez a hőmérséklet?

2013. febr. 15. 19:29
1 2 3 4
 21/34 YourDestiny ***** válasza:
Nemhogy megélnek, hanem aranyhal leginkább kerti tóba való, nem az a tipikus akváriumi hal. De ha a 25 fokos vízből betennéd a halat a néhány fokosba, az nagy bumm lenne.
2013. febr. 15. 21:00
 22/34 Pendulum92 ***** válasza:

Nem hogy megélnek, hanem az lenne a legjobb nekik. Arra figyelj, hogy nagyon lassan szoktasd őket az új hőmérséklethez.(és víz minmőséghez)

Ezt úgy tudod megtenni, hogy beleteszed őket egy nagy vödörbe, majd lassan mersz bele vizet a tóbol. Én pár óráig elszórakoznék ezzel. Mondjuk 10 percenként fél litert.

2013. febr. 15. 21:00
 23/34 anonim ***** válasza:
De ehhez jó nagy vödör kell, amit gondolom először tölts fel az akváriumod vízével, majd óránként kb fél l vizet cserélj a tó vizére.
2013. febr. 15. 21:04
 24/34 Pendulum92 ***** válasza:
Igen, igazából a lényeg, hogy lasssaaan :D
2013. febr. 15. 21:14
 25/34 anonim ***** válasza:

Télen nem szabad kitelepíteni őket, majd csak tavasszal. Így is visszamaradt, maradandó károsodást szenvedett halakról van szó. Nem is akartam hozzászólni a témához, mert nagyon felhúztam magam, de örülök, hogy jobb belátásra tértél.

Cserélj rajtuk hetente legalább 30% vizet, de akár 2x25% sem ártana. Ezzel tarthatod alacson szinten az ammóniát addig, amíg kell. Aztán ha már lesz kinn egy minimum 15 fok, kiviheted őket.

Aztán majd lehet átszoktatni őket, úgy, hogy vödörrel együtt beteszed őket a vízbe, hogy átvegye a hőmérsékletet. Utána jöhet a pocsolás, mehet kis részletekben tóvíz. Aztán ki lehet engedni őket. Ez olyan 3-4 óra hossza.

A mostani akváriumodba pedig 5-10 guppit javaslok, mást semmit. Vagy majd kitalálsz valamit, de diszhal.info-n meg tudod nézni, hogy milyen igényei vannak a kiszemelt halaknak.

2013. febr. 15. 21:57
 26/34 anonim ***** válasza:
Egyébként azért nem szabad most kivinni őket, mert nem tudnának elvermelni, ráadásul hatalmas lenne a hőmérséklet különbség a megszokotthoz képest, még ha a jelenlegi nem is ideális számukra.
2013. febr. 15. 21:59
 27/34 anonim ***** válasza:
Tavaszig várj és tavasszal szépen szoktasd őket a hidegebb vízhez és utána rakd őket bele!Addig is csináld a heti 30% víz cserét de lehet jobb lenne inkább többször kevesebbet!
2013. febr. 15. 22:30
 28/34 anonim ***** válasza:
zárkózz be egy szaunába egy évre csak hogy tudd a halaid hogy érzik magukat
2013. febr. 16. 00:34
 29/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat! Nagyon rendesek vagytok ahhoz képest, hogy tényleg rosszul tartom a halaim(aminek eddig igazából tudatában sem voltam. :( )

Amint jobb lesz az idő, mindenképpen átviszem őket a szomszéd kerti tavába.

A vízcserét rendszeresen csinálom, mert még anno arról is olvastam valahol, szóval azt tudom, hogy kell és szoktam is, kb másfél hetente 30-35%-ot, de van hogy még többet is. Sajnos többre nincs időm, eléggé hosszadalmas, mire ennyit is kicserélek.

2013. febr. 16. 16:33
 30/34 YourDestiny ***** válasza:

Gyakrabban kellene, és 30 százaléktól nem nagyobb mennyiséget. A ritkábban több, az nem jobb megoldás, mert nagyobb a vízértékingadozás.

Hosszadalmás? 5 perc. Előzö nap vödörbe, aztán csak le kell merni valamivel a vízet az akváriumból, és bele a pihentetett víz.

2013. febr. 16. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!