Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 54 literes akváriumba milyen...

54 literes akváriumba milyen halakat raknátok?

Figyelt kérdés

Van négy aranyhalam, nem szívesen válnék meg tőlük. Tudom, hogy így is kicsi nekik az akvárium, de másnál is láttam már több aranyhalat együtt a többivel, még le is ikráztak.

Szeretnék új halakat az akváriumomba. 25 fokos a víz állandóan. Tudtok olyan halakat mondani, amiknek megfelelő ez a hőmérséklet?

2013. febr. 15. 19:29
1 2 3 4
 11/34 Pendulum92 ***** válasza:

9-es:

Ilyen kicsi akváriumot ezek a gyors emésztésű halak nagyon gyorsan leszennyezik. Talán ultrabrutál szűréssel nem lenne ammónia, de akkor meg a végén nem sok úszóterük maradna.

2013. febr. 15. 20:14
 12/34 Pendulum92 ***** válasza:

Kedves kérdező, pont az, hogy csak 9cm-es a legnagyobb halad bizonyítja azt, hogy szenvednek a halaid. Ugyanis az egészségesen tartott hal nő, mint a gomba. A hagyományos alakú aranyhal olyan 25-30 cm-re nő meg.

Nézd, ez egy aranyhal: [link]

Ugye, hogy nem így néz ki? A halak így jelzik neked, hogy nem érzik jól magukat, hogy kicsik maradnak.

2013. febr. 15. 20:23
 13/34 A kérdező kommentje:

Wáoh! Azt hittem, hogy az életterüktől függ a méretük, nem a víztől és a benne lévő anyagoktól. Valahol fórumon olvastam még nagyon régen.

A vizet hogy tudnám hűteni, ha nincs fűtés benne, és úgy 25 fokos a vizem? :S A házunkban sincs hideg.

2013. febr. 15. 20:48
 14/34 A kérdező kommentje:
Ha jól tudom vannak indikátorpapírok vagy mik, amivel a víz bizonyos értékeit lehet mérni. Az ammóniához lehet kapni ilyet? Mert megnézném akkor mi a helyzet a vízben.
2013. febr. 15. 20:51
 15/34 Pendulum92 ***** válasza:
63%

Hülyeség, hogy az életterüktől függ a méretük... Ez úgy függ össze, hogy általában az ilyen halaknak kis akváriumokban nem lehet( vagy is lehet, de aki képes bezárni 50 literbe 4 aranyhalat, az nem képes erre) normális körülményeket teremteni, így az állandó mérgezés miatt nem nőnek meg.. nem azért, mert alkalmazkodnak a kicsi helyhez!

Én nem a víz hűtésén gondolkoznék, hanem egy nagyobb akváriumon (200 liter), vagy az elajándékozásukon. A halak érdekében.

2013. febr. 15. 20:53
 16/34 Pendulum92 ***** válasza:
Nitrit és nitrát mérők vannak boltokban, ammónia is lehet, nem vagyok biztos.
2013. febr. 15. 20:54
 17/34 anonim ***** válasza:

Felesleges mérni, tuti magasabb a megengedettnél. De pl ezzel: [link]

Hűteni lehetne jégkockával, vagy ha lefagyasztasz egy literes palackban vizet, és utána azt beleállítod. Vagy fölé szerkesztesz egy számítógép ventillátort.

De még egyszer mondom, ez nem megoldás. Vagy csinálsz egy 200l-es akváriumot, vagy pedig eladod őket, és keresel olyan fajt, ami megfelelő az 54l-be.

2013. febr. 15. 20:55
 18/34 Pendulum92 ***** válasza:
Amúgy felesleges megnézned, a halak kis mérete elég jelzés.
2013. febr. 15. 20:55
 19/34 A kérdező kommentje:
Az akváriumi aranyhalak megélnek egy kerti tóban az akvárium után? A szomszédnak van egy nagy kerti tava, arra gondoltam, hogy esetleg oda elvinném őket. Így nem kellene megválnom tőlük. Hozzám nőttek már nagyon.
2013. febr. 15. 20:56
 20/34 anonim ***** válasza:
Hát megfelelő átszoktatással talán kivitelezhető. Persze hogy ez hogyan működik, azt nem tudom. Ilyet még nem csináltam.
2013. febr. 15. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!