54 literes akváriumba milyen halakat raknátok?
Van négy aranyhalam, nem szívesen válnék meg tőlük. Tudom, hogy így is kicsi nekik az akvárium, de másnál is láttam már több aranyhalat együtt a többivel, még le is ikráztak.
Szeretnék új halakat az akváriumomba. 25 fokos a víz állandóan. Tudtok olyan halakat mondani, amiknek megfelelő ez a hőmérséklet?
9-es:
Ilyen kicsi akváriumot ezek a gyors emésztésű halak nagyon gyorsan leszennyezik. Talán ultrabrutál szűréssel nem lenne ammónia, de akkor meg a végén nem sok úszóterük maradna.
Kedves kérdező, pont az, hogy csak 9cm-es a legnagyobb halad bizonyítja azt, hogy szenvednek a halaid. Ugyanis az egészségesen tartott hal nő, mint a gomba. A hagyományos alakú aranyhal olyan 25-30 cm-re nő meg.
Nézd, ez egy aranyhal: [link]
Ugye, hogy nem így néz ki? A halak így jelzik neked, hogy nem érzik jól magukat, hogy kicsik maradnak.
Wáoh! Azt hittem, hogy az életterüktől függ a méretük, nem a víztől és a benne lévő anyagoktól. Valahol fórumon olvastam még nagyon régen.
A vizet hogy tudnám hűteni, ha nincs fűtés benne, és úgy 25 fokos a vizem? :S A házunkban sincs hideg.
Hülyeség, hogy az életterüktől függ a méretük... Ez úgy függ össze, hogy általában az ilyen halaknak kis akváriumokban nem lehet( vagy is lehet, de aki képes bezárni 50 literbe 4 aranyhalat, az nem képes erre) normális körülményeket teremteni, így az állandó mérgezés miatt nem nőnek meg.. nem azért, mert alkalmazkodnak a kicsi helyhez!
Én nem a víz hűtésén gondolkoznék, hanem egy nagyobb akváriumon (200 liter), vagy az elajándékozásukon. A halak érdekében.
Felesleges mérni, tuti magasabb a megengedettnél. De pl ezzel: [link]
Hűteni lehetne jégkockával, vagy ha lefagyasztasz egy literes palackban vizet, és utána azt beleállítod. Vagy fölé szerkesztesz egy számítógép ventillátort.
De még egyszer mondom, ez nem megoldás. Vagy csinálsz egy 200l-es akváriumot, vagy pedig eladod őket, és keresel olyan fajt, ami megfelelő az 54l-be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!