Hogy jövök ki legolcsóbban csigasügeres akváriumra?
Szerintem ne vegyél szettet. Legtöbbször olcsóbb, de annyival silányabb a minőség is, és mint, sügéres akvárium a szűrésre figyelni kell.
Inkább vegyél használtan egy akváriumot+ tetőt, világítással. Ha van barkácskedved, és kevés a pénzed, építs egy külsőt. Növény nem sok kell, úgy természetes, inkább pár darab kő, és jó sok csigaház. A külsőbe a fűtőt is elhelyezheted, így a hőmérőn kívül kb nem is lesz technika az akváriumban, kivéve egy vízforgatót, ha gyenge a külső pumpája.
Én is pont tegnap tettem fel kérdést itt a gyakorin a csigasügerekről, sok hasznos választ kaptam.
Olyan 40l-től lehet őket tartani, 6-7db-ot, szóval egy ilyen akvárium jó lehet: [link]
De én arra jutottam, hogy csináltatok egy 60x30x25-ös akváriumot, mert a magasság nem olyan számottevő, és lesz nagy alap így.
Szűrésre azt a tanácsot kaptam, hogy vagy csináljak egy házi külső szűrést powerheadből, vagy egy erősebb szűrőt kell beszerezni, lehetőleg minél nagyobb szivaccsal. Egy ilyet pl: [link]
Ez 45l-be, kicsit visszafojtva biztos szép tiszta vizet csinál.
Világítás nekik szerintem mindegy, ha nem lesz növényed, bármi megfelel föléjük.
Itt a szűrő, és a világítás cserélhető, csak nincs kedvem szerkeszteni a képet. Viszont ha külső mellett döntesz, akkor a 36-os kell, nem a 35-ös viszont akkor nem kell belső. De ha van rá keret lehet mindkettő :D A világítás meg lehet jó, lehet nem. Nincs vele tapasztalatom.
Viszont arra figyelj, hogy az aljzat apróbb szemű kvrachomok legyen, és egy halra 2-3 csigaház legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!