Sokcsíkű csigasügeres akváriumba kellenek csigaházak amik a mésztartalmuk miatt keményítik a vizet, ezzel kapcsolatban lenne 2 kérdésem?
A sügereknek erős szűrés kell, azt jó lenne, ha leírnád pontosan milyen, mert úgyis meg fogják kérdezni itt. :)
Én úgy tudom, a csigasügereknek azért kell csigaház, mert abban laknak, azt védik (így annyi kell, ahányan vannak, vagy több), nem a keményítés miatt. Sima csapvízben szerintem simán lehet tartani őket.
A kemény vizet szerintem az Anubias, gömbmoha tuti bírja.
A vízkövet meg le tudod törölni simán ecetes vagy citromleves papír zsebkendővel, vagy szivaccsal.
A csigasügereknek jó a kemény víz, nekik nem baj. De miért nem szeretnél NEKIK kedvezni az akváriummal?
Ha növényeset akarsz, én inkább ezt a törpesügeret ajánlanám neked: [link]
Igen tisztában vagyok vele hogy a tartásukhoz szükséges a csigaház csak ugye vele jár hogy keményíti a vizet pár ki tudja milyen mértékben. Sima csapvízben (persze pihentetett) lesznek tartva nem hiszem h szükséges lenne kezelni külön a vizet. Na igen a szűréstől félek kicsit van 2db aquael fan mini plus szükség esetén beüzemelném mind2-t mondjuk a szivacsméret így se túl nagy de külső szűrő vételét most nem engedhetem meg magamnak.
Köszönöm a választ!
Ez biztos hogy kevés lesz?
Van esetleg még ilyen légpumpás szivacsos rendszerem [link] ezek érhetnek valamit, vagy nem nagyon, ha lehetőségem lenne elkerülném az új szűrő vásárlását de ha a helyzet megkövetelni akkor meg teszem, addig nem is vágok bele a berendezésbe nem szeretném hogy a leendő halaim nem megfelelő körülmények közt éljenek.
Köszönöm mindenki válaszát mentek a zöld kezek.
Még annyi hogy ha esetleg építenék egy külső szűrőt házilag ahhoz a szűrőanyagon és a tartályon kívül kéne egy vízforgató ezt milyen néven találnám meg valamint milyet ajánlanátok ekkora akváriumhoz. A fan-miniket ilyenre nem lehetne használni ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!