Melyik a kényesebb? Inka törpesügér vagy ramiresi?
Inka törpesügér a Green Aquában van 1200 Ft-ért.
Ramirezit 890 Ft-ért az Aqua depóban
vagy kb 600-ért az Atlantisz díszállatban.
Pesti boltokat mondtam, mert mittudomén hol laksz.
A ramirezi egy évig kibírja sima csapvízben is, de picit azért érdemes lágyíbb vizet adni neki (6-14 NK).
Az Inkát ha beraknád csapvízbe, az meghalna pár nap alatt, mert nagyon lágy víz kell neki majdnem hogy tiszta ozmo (1-5 NK).
A Ramit könnyebb beszerezni, az sok helyen van, sokan tartják, kedveltebb hal, biztos azért mert nem olyan kényes.
Köszönöm.
Ramit amúgy tegnap láttam ez egyik díszhalas boltban, direkt rákérdeztem sima csapvízben volt, bár mondta, hogy jobb lenne neki a lágyabb. Még azt is mondta, hogy náluk még a diszkoszok is csapvízben vannak. Pedig látszatra nem is érezték magukat rosszul, nem egy boltban láttam már őket egy sarokban többen gubbasztani, itt legalább kicsit szétszóródva úszkáltak...
Hadd találjam ki, az atlantisz díszállat volt.
Lehet ezeket a halakat kemény vízben tárolni. De tartani nem. A boltosnak mindegy, ha pár hónap után kipurcan a halad. Nála csak pár hétig kell kihúzniuk, ennyi nem gond a lágyvizes halaknak. Ha azt állítja, csapvízben is elvan, többen veszik meg. Ha pár hónapig él, akkor a vevő elhiszi, hogy ez tényleg működik. Utána kipurcan? Ki tudja már mi volt a baj. Aztán megy újat venni.
Nem tudom mi volt az állatkereskedés neve, mert nem vagyok pesti, csak ott jártam és beugrottam egykettőbe akkor már.
Itthon voltam 3-ban is és azt sem tudták mi az a kevertágyas gyanta... Mondtam, hogy lágyításra kell erre csak annyit tudott mondani, hogy van ez a sera vízelőkészítő, ez mindent beállít, ph-t meg keménységet is és 400 literhez jó... Tovább inkább nem is faggattam. Másikban meg kakadusügér volt, megkérdeztem, hogy sima csapvízben van-e, erre a válasz: Nem, van benne metilénkék is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!