Melyik a legszebb Dél-Amerikai törpesügér?
Ha valaha sügértartásra adnám a fejemet, ilyenem lenne: [link]
Amiket én szoktam kereskedésekben látni az a gyöngyházfényű, kakadu és a rami. Ramiból arany és kék színűt is az "eredeti" és a kakaduból talán még a "double red" változattal találkoztam.
Nekem is a ramirezi tetszik a legjobban, meg mondjuk még az inka törpesügér. Bár a kakadú sem rossz, de inkább ez a kettő. Viszont az inkának sokkal lágyabb víz kell, meg amúgy is talán a ramirezi szebb, így szerintem amellett döntök. Legalább be is lehet szerezni :)
Ha az itthoni csapvíz kb 20nk-s akkor azt mindenképp lágyítani kellene, vagy jó neki talán így is, ha a heti 10%os vízcserét rendben megtartom?
A 20 nk-t kicsit sokallom. Mellesleg a raminál szigoruán be kell tartani a heti 30 százalékos vícserét. Nem 10, 30!!! 1 párt is tarthatsz, ha többet, a nőstények legyenek nagyobb számban. A nemeket nem túl nehéz megkülönböztetni. A nőstények színe sok esetben jelentéktelen a hímhez képest, de van különbség. A legárulkodóbbak az úszók, a hímnél a hátúszó első pár sugara feltűnően megnyúlt, ezenkívül a hím nagyobbra nő. Alul a hím:
Még annyi, hogy annak a szövegnek ne dőlj be, hogy békés. Szeret kötekedni, csipkelődeni. Továbbá 100 liter alatt nem ajánlom tartani. Egy párt sem, főleg, ha társítani akarod más halakkal. Végül itt egy bővebb cikk, nem olvastam el, de biztosan részletesebb, mint a diszhal.info-n írtak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!