Kezdő Akvarista vagyok. Azt akarom kérdezni hogy guppis aksit hogy rendezzek be?
Mert már meghaltak jópárszor a guppik és nem tudom mit rontottam el...
Így szeretném berendezni az aksit:
1. az akit kimosom (forró vízzel)
2. a talajt kifőzöm, és beteszem az aksiba
3. a növényeket belerakom
4. a dekorációt és a köveket is beteszem (dekoráció: cserépből készített dísztárgyak, kövek: bazalt)
5. teszek be tengeri kagylókat (nyugi, kifőztem:)
6. Beteszem a szűrőt/levegőztetőt
7. Feltöltöm az aksit vízzel amit előzőnap felforraltam (mára már kihűlt, szóval nyugi, mert hidegen öntöm bele...ill. olyan 23 fok körül)
8. beleteszem a kemikálékat: Malachitzöld (10 csepp), Antiklór (8ml.), Növénytápsó (10 ml.) Xanta-mix (10 csepp)
Ez így jó? És ha nem, mit rontottam el? sűrgős válasz kellene!!!
Előre is KÖSZÖNÖM!!!
Ez kapós kérdés lesz
1 a kagylót vedd ki nem elég kifőzni mész alapú keményiti a vizet
2 ha vized ha nem zavarosodik be tehát sikeült kimosni jól az ajzatot lágyitsd a vizet én 10 liter csap vizhez 5 liter desztiláltat szoktam rakni
3 döntsd el az ammónia ellen hogy védekezel kémiai (aktiv szén) vagy biológiai szürés átlag az ammónia végez a halakkal. Szivacs szürőnél sera bio nitrivec ez kőzetet is tartalmaz ma már volt róla szó http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__3..
A halakat ha minden jó én egy hét után már beletenném
Viszont arra figyelj hogy ha biológiai szürés mellett döntesz ahhoz ammónia kell, azt viszont a halak és a bomló növényi részek adják. [link]
(Amig nincsenek halak jó választás aktiv szenet rakni a szürőbe)
Hát ez kész ... :D
Te nem kezdő akvarista vagy, hanem antiakvarista !:)
Honnan szedtél ilyeneket, hogy ezt kell csinálni? Kimosni, meg fertőtleníteni?
priv.
Aranyszabály: minél több vegyszert teszel az akváriumba annál nehezebben áll fel a biológiai egyensúly. Tehát ha teheted kerüld a vegyszereket. A két növény k*ára kevés!!! Alapszabályként kiszámolhatod hány növény kell bele: akvárium hossza(cm)x akvárium szélességével(cm) és az eredményt elosztod 50-nel! (Sera tanácsadó a forrás mielőtt bárki bármit beszólna)
A kagylót pedig mindenképpen vedd ki mert nemcsak keményíti a vizet hanem mész tartalma miatt opálosítja a vizet és az nagyon nem tesz jót a haluciknak (tapasztaltam)
De összességében egyetértek azokkal akik az előző oldalon írtak választ!
"_.-Akv-._ válasza:
Az előző hülyeséget írt, nem 1 hét, hanem 3, és addig dobálj néha halkaját a vízbe, akkor szaporodnak a baktéiumok."
Szerintem kicsit elavultak a szerek amiket használsz én két hónapja 100 literes a tesómnak a következőképp:
Kis költségvetésel kellett!
hétfő:
1-hagyományos virágföld kisütve sütőben
2-rá sóderágy
3-dekoráció kavicsok elmosva, jól kiáztatott szöllőtuskó,
kedd:
aksi vizzel feltöltve aktiv szenes szürővel hajva
szerda
1 viz leenged növények beültetve dekorfák helyükön mohák minden növény a helyén
2. egyharmadrész desztilált vizzel aksi feltölt aquatan al kezelve forralás nincs, növények folyékony co easy carbo + Easy Life ProFito levegőztetés nélkül (kihajtja a co-t)
csütörtök, péntek, folyamatos tuladagolt növénytápozás
szombat 50%-os vizcsere aquatan-a vizhez +desztilált viz
vasárnap
1. belementek a halak (java részt kényes fajták)
2. bio nitrives adagolás elinditva aktiv szén marad mire megtelitődik addigra dolgoznak a baktériumok
3 a növény tápozás mértéke visszavéve
ennek két hónapja hal hullás 0, hal betegség 0
heti 10%-os vizcsere aquatan -al + a cserélt viz egyharmada desztilált.
Valamit nagyon el....tam mert ez a 7.ik aksi aminél ez bevált
Több havernak segitettem nem vagyok profi csak hobbi szint de ami bevált attól nem térek el
halanként 2-3 növényt tettünk és a teljesen kifejlett halak hosszát számitva nem lépte túl az akvárium litert
tehát pl 100 liter=100 cm hal, a növényeket a nitrogén hasznositás végedt határoztam meg igy.
Az én 200 literesemben van másképp én 5 liter desztilált vizet cserélek hetente mást nem, (siporax,némi carbonos aktiv szén, külső szürő)
"Szerintem kicsit elavultak a szerek amiket használsz"
Milyen szerek?
"_.-Akv-._ válasza:
És attól, hogy szép hosszan kifejtetted hogy csináltál hülyeséget, még hülyeség."
Akkor ird már le más kritizálása helyett hogy mit hogyan csináljon, milyen szereket használjon, vagy hogyan inditsa el a megfelelő biológiát stb
1. Virágföld. Ezt nemhiszem hogy a legjobb akváriumba használni, aztán lehet a világ legjobb dolga :D
2. Aktív szenet a betegségek után szokás használni, nem csak úgy.
3. Aquatan fölösleges.
4. 1 hét után telepítettetek a 3, inkább 4 helyett, és gondolom nem is fajonként, hanem az összeset.
5. Bio nitrivtec fölösleges.
6. 10% vízcsere kevés. Én is olyan 20-at cserélek, ez is kevés sajnos, dehát ezvan. :/
7. Az 1 cm 1 liter az hülyeség.
8. Viszont annak örülök, hogy sok növényt tettek :)
9. 5 liter 200-ba?!
10. Milyen a szűrés amúgy a két aksiban?
Egy képet dobhatnál minkét aksiról! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!