Kezdő Akvarista vagyok. Azt akarom kérdezni hogy guppis aksit hogy rendezzek be?
Mert már meghaltak jópárszor a guppik és nem tudom mit rontottam el...
Így szeretném berendezni az aksit:
1. az akit kimosom (forró vízzel)
2. a talajt kifőzöm, és beteszem az aksiba
3. a növényeket belerakom
4. a dekorációt és a köveket is beteszem (dekoráció: cserépből készített dísztárgyak, kövek: bazalt)
5. teszek be tengeri kagylókat (nyugi, kifőztem:)
6. Beteszem a szűrőt/levegőztetőt
7. Feltöltöm az aksit vízzel amit előzőnap felforraltam (mára már kihűlt, szóval nyugi, mert hidegen öntöm bele...ill. olyan 23 fok körül)
8. beleteszem a kemikálékat: Malachitzöld (10 csepp), Antiklór (8ml.), Növénytápsó (10 ml.) Xanta-mix (10 csepp)
Ez így jó? És ha nem, mit rontottam el? sűrgős válasz kellene!!!
Előre is KÖSZÖNÖM!!!
Paraméterek:
akvárium méret: 40l
szűrő teljesítmény: 320l/h
Világítás: van
Fűtés: nincs (mert a víz átveszi a szobahőmérsékletet :)
Vízhőfok: 26 fok
Növények száma: 2 db
Vízcsere gyakorisága: heti negyedes, havi teljes vízcsere
Tengeri kagyló maradjon ki.
A vizet ne forrald fel.
Malachitzöldet soha ne adj a vízhez, csak ártasz vele. Antiklór szintén felesleges, ha pihentetsz egy napig. A xanta mix pedig a legnagyobb katasztrófa. Mit gyógyítasz vele, mikor még hal sincs, nemhogy betegség?
Nincs havonta teljes vízcsere, a szűrő szivacsát pedig csak a leszívott vízben mosd!
teszek be tengeri kagylókat (nyugi, kifőztem:)
~felőlem kifőzheted, de akkor is nagyon keményít, vedd ki.
Feltöltöm az aksit vízzel amit előzőnap felforraltam (mára már kihűlt, szóval nyugi, mert hidegen öntöm bele...ill. olyan 23 fok körül)
~minek forralod fel? egy napig pihenteted, és kész
beleteszem a kemikálékat: Malachitzöld (10 csepp), Antiklór (8ml.), Növénytápsó (10 ml.) Xanta-mix (10 csepp)
~malchitzöld, xanta-mix: ki beteg? vagy csak simán pusztítod a bacikat? csak úgy felesleges, és káros is.
~antiklór: ha egy napig állt a víz, ahogy kell felesleges, megint csak plusz vegyszer.
Tehát összességében elég sok dolgot elrontottál, pedig egy kis utánaolvasással ezekre egyáltalán nem került volna sor.
Bomhii: "klóros bacik" DAFAQ?! :D
Nagyjából az amiket előttem írtak. Az antiklórt a víz aksiba öntése előtt kell, de fölsleges, ha hagyod állni egy napot kimegy magától a klór. Meg vegyél egy fűtőt, nem drága.
Amúgy mikor mindig meghaltak akkor hányan voltak? Lehet csak a létszám volt gond, mondjuk a kérdésed alapján nemhiszem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!