Miért nem algásodom? A többi lent
50literes aksit egy kompakt égövel világitok 4000 kelvines.
ezt csak idéglenesen tetem be mert rendeltem egy 6500 kelvines kompakt égöt, tegnap meg is érkezett csak törötten ugy hogy még egy darabig ez lesz benne mert nem fogok megint rendelni tungsram-tól inkáb személyesen fogok venni
Biztos friss az akvárium, még nem alakult ki az alga :)
Vagy a növényeidnek így ez most pontjó. Anubiast, vagy egyéb, nem túl fényigényes növényeket tartasz biztos. Hát nem tudom.
kb 2 hete vannak benne halak hetente 10-15százalékos vizcserét végzek a belsö szüröm aqvael turbo 1000 biologiai szürést is tud
Akkor minden rendben ezek szerint :)
B.joci: tegyél ki az ablakbe egy pohár tiszta csapvizet, benne egy darab kővel. Meglátjuk lesz-e alga. Persze minimális mennyiségű ammónia a csapvízben is mérhető. Ettől függetlenül nekem lenullázott ammóniával is van alga az akváriumomban. Ez nem ilyen egyszerű ám.
Kérdező: ha törötten érkezett, logikus, hogy cserélniük kell, nem?
Kedves "YourDestiny" a kérdés az volt "Miért nem algásodom"
Ha jó a szűrés lényegesen kevesebb az alga mivel nincs ammónia jelen a vízben, a lányomnak műnövényes aksija van nála kémiai szűrést választottunk (aktív szén)
nálam: 200litel halak: több fajta literenként 1cm testhossz betartva (gurámi, ramirezi törpesügér, páncélos harcsák) sok növény, világítás 14000 kelvin, szűrő JBL cristalprofi E 900 vízcsere heti 5-liter desztillált víz szűrő takarítás siporax-soha! a többi két havonta (szivacs + kerámia gyűrű)
és elfelejtettem hogy az easy carbo kiirt minden algát + co forrás az elején nem használtam úgy sem volt alga !
Értelemszerű, hogy a jó szűrés fontos. Nagy szerepe van az algamentes akváriumban, de a világítástól, fényerőtől is függ. És inkább a fényerőtől, mint a fénycső típusától (persze van kivétel).
A carbo pedig egy jó dolog, de egyáltalán nem algairtó szer. Az ecsetalgát nálam is megfékezte, igaz ez csak keves ecset esetén működik. A fonálalgával viszont nem csinál semmit. Közvetlenül rá is fecskendezheted, meg se kottyan neki. Saját tapasztalat. Jó dolog, de nem csodaszer.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!