Milyen márkájú neont vegyek?
Kicsit pontosíthatnál.
Hány literes akvárium, mit tartanál benne, persze ha a neon alatt a fénycsöves világítást érted.
T5? T8? Power kompakt?
Olcsóbbak közül az Osram, Hailea tökéletes. Drágábbak közül a Sylvania, de nem biztos, hogy megéri fizetni érte. Nem azért, mert nem jó, kiváló minőség, viszont többszörös ára van. A fentebb említett kettő is jó. Előbbit nem kell bemutatni (860, 865 vagy 880-asat vegyél, a 6000 Kelvin alattiak nem jók). Hailea meg nekem van, és jó. Az árához képest nagyon is. A fényerejét meglepő módon tartja. Ha érdekel, az Osramban kicsit több a zöld spektrum, ami azt eredményezi, hogy a Heileához képest kicsit sápadtabbnak hatna a fénye. Nekem utóbbi szebb, nem szeretem az olyan csöveket, amiben túl sok a zöld. De ez szubjektív. Természetesen nem kell óriási különbségekre gondolni, ez nem jelenti azt, hogy a fénycső zöld. Természetes fehér, de a halak színét élénkítő fénycsövekhez képest hirtelen fura színe lehet. Vehetsz ilyet is, ha kicsit fel szeretnéd dobni a halaid. Sylvania Aquastar, Philips Aquarelle... ők ketten az ismertebbek. Itt megnézheted a fényüket:
Amit kilométerekről KERÜLJ EL, az a SERA!!!
1 - olcsó kínai szutyok, Sera felirattal, ötszörös áron
2 - nem találkoztam még olyan fénycsővel, ami ilyen rohamosan veszített volna a fényerejéből. Az 1500 forintos Haileám kenterbe veri. Fél év múlva érdemes lesz cserélni.
3 - Nekem 3-ból kettő fél éven belül tönkrement
Soha többet Sera csövet. De nem csak én panaszkodok rá, valóban szutyok minőség. Felvásárolják a legolcsóbb kínai sz@rt, és eladják méregdrágán, ugyanis a Sera nem gyárt fénycsöveket.
A Kelvin nem sok mindent mond el az akvarisztikai célú fénycsövekről. A Blue Sky normál embernek enyhén kékes. A spektruma amúgy jó, ha megfelelő a szűrés, nem kell algásodástól tartani. Viszont egyszer próbáld ki a Sylvania Aquastart, vagy Philips Aquarelle-t. A halak mesébe illőek lesznek alatta. Enyhén lilás a fényük, kevés benne a zöld spektrum, ellenben e kék és piros jóval több. Utána a Blue Sky-t sápadt, enyhén zöldes fényűnek fogod látni. Leginkább még mindig természetes fehér fénynek titulálnám, kissé trópusi fényszerű beütéssel. A növények színét jól kiemeli a magas zöld spektruma miatt, viszont a halak elég jelentéktelenek alatta. Ilyet persze csak olyat ír, aki próbálta már a fentebb említett Sylvania vagy Philips fénycsöveket. Ilyen az Aquarelle:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!