Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Malawi sügér bruttó 300literbe?

Malawi sügér bruttó 300literbe?

Figyelt kérdés
Milyen sügéreket ajánlanátok bruttó 300literes 3D-s akváriumba? És persze hány db-ot?

2013. febr. 6. 18:28
1 2
 11/14 Frontosa ***** válasza:

jav:

Ha ragaszkodsz a Yellow-hoz akkor valamilyen eltérő szinezetű, hasonló temperamentumú fajjal érdemes társítani (pl. Sprengerae)

2013. febr. 9. 10:05
 12/14 YourDestiny ***** válasza:

Először is köszi, másrészt pedig elongatussal, vagy hasonló, kékes halakkal is társíthatod a yellow sügeret (persze ne a territoriálisabb fajokkal). Azt viszont garantálom, hogy nem találsz olyan fajt, amivel jobban mutatna a demasoninál. Az afra is szép, jó választás lehet, mert viszonylag kisebb termetű.

Köveknek én is sötétet tennék. Egyrészt az alga miatt, másrész pedig azért, mert a homok úgyis világos lesz, nem lenne túl jó az összkép, hiába a sok színes sügér. Nekem grafitos pala van. Nagyon szép tud lenni, de érdemesebb vastagabb, sziklásabb kinézetű darabokat összeszedni, mert a lapos kövekből nehéz lesz építkezni, szépet alkotni. Díszköves kertészetekben nézd meg, ott lesz a legolcsóbb. Egyékbént a legtöbb mésztartalmú kő is jó.

2013. febr. 9. 13:20
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszi ismét a válaszokat!

Ma volt alkalmam élőben is megtekintetóni jónéhányat. Elongatus kilőve, a hím nagyon szép de a nőstény sajnos annyira nem. Így a yellow+demasoni társítás tűnik a legmegfelelőbbnek. Esetleg még maingano lehetne demasoni helyett, az eladó szerint nem agresszívabb, mint a demasoni és nem olyan kényes a táplálásra. Vagy most láttam még a labidochromis mbamba-t, amelynél nem volt akkora különbség a nemek közt, mint az elongatusnak, de gondolom ő is az agresszívabbak közé tartozik ó, mivel labidochromis... Hongit is néztem, még nem voltat túl nagyok, elvileg színesedni fognak, de ezzel együtt is demasoni pl 100szor szebb nekem. Saulosi önmagában jó volna 1:1 arányban, de ha nem így raknám össze, akkor nem volna jó, hogy sokkal több sárga lenne, mint kék...

Amúgy yellow, meg demasoni stb esetén azt mondta, h kicsik esetén nem igen lehet megmondani, hogy mit kapok, tehát ez a 1hím 3-4nőstény hiába van megadva... Mi a véleményetek?

2013. febr. 9. 20:09
 14/14 YourDestiny ***** válasza:
Lényeg, hogy a demasoniból sok legyen. Ők leginkább egymás között agresszívak, ezért kell sok. A maingano más halakkal szemben is az lesz. A melanochromisokat agresszívabbnak mondanám, mint a labidokat, ezt írtam is, hogy a melanok azok, amelyek többnyire hibbantak. A yellow az átlaghoz képest igen nyugodt. Néha játssza a janit, de komolyabb balhéban alulmarad.
2013. febr. 9. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!