Mi a baja az aranyhalamnak?
Konkrétan nem tudom melyik betegség ez, de az oka mindegyiknek ugyanaz: rossz tartási körülmények.
Mekkora akváriumba tartod? Tudod, hogy az aranyhalnak 50 liter kell fejenként, és mivel rajhal, 3-4 et kell minimum, 150-200 literes akváriumba?
Annyira mégsem néztél utána, 150-200l kell akkor is, ha 1 db hal van.
A betegségéhez nem tudok hozzászólni, egy fénykép jó lenne róla.
Már megint....
Kb 10x leírtam már, leírom most is. A boltosoknak nem szabad hinni. 2 okból is.
1. Nekik az a fontos, hogy eladjanak. mindegy, hogy amit eladnak, az működőképes összeállítás úgy, ahogy van, vagy átverés. Ez egyrészt a nagyobb bevételt s szolgálja, az egyszerű vevőnek, aki jóhiszeműen bemegy hozzájuk, nem fogja az mondani, hogy ez így nem jó. Mert lehet, hogy a vevő megsértődik, és többet nem megy be.
2. Lehet, hogy nem is ért hozzá. Kevés az olyan boltos, aki ér az akvarisztikához. A legtöbb ott csak egy alkalmazott, sima eladói képesítéssel, nem valószínű, hogy sok halat adott el azelőtt, mielőtt odakerült. Találkoztam már olyannal is, aki kifejezetten undorodott a halaktól, mégis ott dolgozott, mert hát nincs más munka.
Remélem sikerült meggyőznöm. Olvass utána a dolgoknak, döntsd el, mi kell, és úgy menj boltba.
Utolsó, a te halad épp most kapott nitritmérgezést, ami az ammóniamérgezést rendszerint követi. Nagy mázlid, hogy ezen éppen segít a metilénkék egy kicsit, de az alapvető gond hogy az akváriumod szűrése nem megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!