Háttér mögötti szűrőrekesz megoldása?
Háttér mögött oldanám meg a szűrést. Tehát lenne plusz egy üveglap a hátfal előtt, azon két lyuk, a bal alsóban menne be a víz, és a jobb felsőben nyomná vissza a szivattyú.
10cm-es mélységűt gondoltam, de két megoldás is van, csináltam róluk egy képet.
Az elsővel az a baj talán, hogy teljes magasságban kell berakni a szűrőanyagot, így viszont, ha valamelyik szűrőanyagból kevesebb lenne (pl 1-2 liter siporax) akkor az egy 50cm megas akváriumnál 10cm mélységű rekesz esetén csak 2-4cm széles lenne.
Ezért gondoltam, hogy jobb lenne a második verzió, így nem szükséges teljes magasságban kitölteni a rekeszt. És az említett 1-2 liter siporax is lehetne 10cm mély rekesz esetén mondjuk 10cm magas és 20cm széles.
Esetleg a szűrőanyagok egymás fölé is helyezhetőek lennének, ez már csak részletkérdés. Csak azt nem tudom, hogy így mennyire jó a víz útja, végig fog-e menni a víz felfelé a szűrőanyagon, vagy jobb ha mégis csak oldalt kell mennie? Remélem értitek mit akarok kérdezni :)
Értem hogy mit akarsz de a megvalósítással semmi tapasztalatom sincs. Itt egy palut csinál a srác, de ő is beépíti a szűrőt, ez talán segít neked :)
Jó a rajz, de én a bal alsó sarokba, 2 lukat fúratnék egymás fölé (ha az egyik eldugul, még mindig ott a másik)
Nálam is le van választva a hátulja és 2 bemenő luk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!