Egy 112l Akváriumhoz milyen szűrő kell?
Gondolom 80x40 az alap. Ha 5 centi aljzat kell, akkor 16 liter. Nem érdemes kilóban számolni, mert aljzat és aljzat között különbség van súlyukat tekintve. Egyeseket kilóra árulnak, egyeseket literre. Előbbit nem értem, sebaj.
112-hez illene egy külső szűrés. A drágább verzió így fest:
Talán egyedül is elviszi. 700 liter per óránál gyengébb szűrőt ne vegyél. Ebbe kell két liter ilyen:
Vehetsz kisebb külsőt, 700 lityó alatt, de nem lesz olcsóbb, mert ki kell egészíteni egy belsővel vagy vízpumpával.
Ha nagyon spórolni szeretnél és csak belsőre van keret, akkor a minimum egy ilyen:
És ehhez egy kevés Siporax Mini. Viszont így visszafogottan telepítsd a halakat.
Sima szivacsos szűrővel ne akard megszűrni. Néhány halat bírna el, abból is kis méretűeket, így elég üresnek tűnne az akváriumod.
Mivel a biológiai szűrés fontosabb, mint a mechanikai, én aztmondom nem érdemes azt a jbl-t megvenni önmagába(!). Ha felveszed 800 körülire, keringeti a vizet, de az gyors a biológiai szűréshez.Ha leveszed 3-400 -ra, talán lesz valami biogiai is, de úgy meg nem lesz semmi áramlás, és az a 3-400 cm3 szűrőanyag nem elégséges.
Én azt tanácsolom, csinálj egy matten-t, vagy egy powerhead + ráhúzott szivacsos szűrőt, Ha csak belsőt akarsz. Ehhez még tehetsz be egy egyszerűbb belsőt is mellé, ami keringeti a vizet, vagy hetente aljzatporszívózz.
A legjobb lenne egy külső szűrő + vízkeringető-mechanikai szűrő
Fűtő olyan 75-100 W szerintem elég bele.
Világítás nehezebb kérdés, attól függ, milyen növényeket akarsz:
jávai moha,anubias,hólyagos vízikehely: kb 25-30 watt elég bőven.
Fényigényesebbek mint pl. a hínárfélék, a fűszerűek(legtöbb növény ide tartozik): 50-70 watt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!