Neonhal helyes tartása?
Figyelt kérdés
Van egy 160 literes akváriumom és ebben szeretnék leginkább neonhalakat tartani. Milyen színű talajt, milyen növényeket, hátteret ajánlotok? Hány fokos vízben, hány darabot? 620 l/h külső szűrő 800 l/h belső szűrő levegőztető 2db szivacsszűrővel és egy nagy porlasztóval. ezek vannak.2013. jan. 31. 10:27
1/4 anonim válasza:
26 fokos vízbe tartsd őket és én azt ajánlom h sötét barna talajt tegyél bele mert az természetesnek néz ki és szerintem a leg szebb. az a lényeg h sötét legyen mert abba szebbek és a világos aljzatól kifakulhatnak.. egy pár növényt is tegyél az aksiba ancit + páncélosharcsát 4-4 et szerintem. és kb 25-35 neont ha más halat nem akarsz csak azt. még egy szőlőtőkét is tennék bele a helyedbe vagy vasfát az az anciknak kell és amugy nagyon jól mutat növények mellett!
2/4 csejani válasza:
3/4 anonim válasza:
én is 26 fokos vízben tartom , és nincs vele probléma , nem hiszem hogy az a 2 fok sokat számít , amúgy a neon halak nagyon megtudják mutatni hogy hogy érzik magukat ha egy kicsit is rosszul elkezdenek kifakulni
4/4 YourDestiny válasza:
Én a vörös neonhalat javaslom, könnyebb társítani vele bármilyen halfajt, ha esetleg szeretnéd. Szerintem szebb is, de lényegében majdnem ugyanaz. A vörös neonnak piros a hasi része, és jobban irizál a csík az oldalán.
A sima neon kicsit hűvösebb vizes, neki 24 foknál nem nagyon jó a több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!