Miért halhatnak meg a halaim?
vedd fel a hőmérsékletet 26 fokra.lehet kevés a 24 fok....
ha gyakran van vízcsere akkor is lehet gond....
És ezekből hány darab is van/volt?
És milyen szűréssel?
És egészen pontosan milyen gyógyszert adagolsz nekik?
Ammónia, nitrit, nitrát szintet mértél mostanában?
Más tünet, azon kívül, hogy hullanak?
Több dolog is lehetett.
Egyszerre került bele a sok hal, amivel hirtelen nem tudott megbírkózni a szűrés (kis részletekben érdemes belerakosgatni a halakat).
Az is lehet, hogy alapvetően gyenge a szűrésed, ez nem derült ki.
Lehet hogy vettél 1 beteg halat, amin nem látszott semmi, de ő mégis megfertőzte a többit. Előnyös lenne, ha beszereznél egy kisebb karantén akváriumot, és az új halakat abba tennéd mindig 3 hétre. Ha ez idő alatt nem jött elő lappangó betegség, akkor mehetnek a nagyba.
Türelem kell hozzá, de így egyszerűbb kiszűrni a betegeket, és egy egészséges hal úgyis évekig él, tehát időd lenne rá, utána meg sok évig tudnál gyönyörködni bennük.
köszönöm szépen az eddigi válaszokat.
főleg nagyon sokat segített: hable válasza
ezekre még nem is gondoltam, pedig már mindent megnéztem a halakról, nem figyelmeztettek még erre:
Lehet hogy vettél 1 beteg halat, amin nem látszott semmi, de ő mégis megfertőzte a többit. Előnyös lenne, ha beszereznél egy kisebb karantén akváriumot, és az új halakat abba tennéd mindig 3 hétre. Ha ez idő alatt nem jött elő lappangó betegség, akkor mehetnek a nagyba.
én még arra gondolok ebből a válaszból, h valamely hal csak hordozta a betegséget ami számára nem volt káros, nincs is annak az egyednek semmi baja és ahogy összekerült a többivel azok elkapták tőle, mivel a neonok és a vitorlásak nagyon gyengécskék voltak ezér lehettek ők az áldozatok, nem is játszottak elejétől fogva annyira mint a többi hal.
megfogadom a tanácsokat.
nagyon szépen köszönöm
3 platti
5 black molly
4 ezüst molly
kb 8 különbféle guppi
3 algaevő harcsa
3 zebrasávos sügér
2 márvány gurámi
2 arany gurámi
2 fekete tetra
4 züld szumátrai díszmárna
5 pink/zebra dánió
2 sziámi harcoshal
mivel nem én vettem minden halat ezért nem tudom pontosan megszámolni őket
ezek közzül a 2-3 guppi és 1 platti ivarérett és körülbelül 4cm-ek.a többi hal még kicsike magukhoz képest 2 és max 4 cm-ek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!