Társítás kérdés?
Kezd körvonalazódni bennem, milyen halakat akarok tartani.
Az akváriumom:
72 liter
szűrés:
Mechanikai: sera fil 120 700 l/h
biológiai: 2 literes sűrű szivacs aquael pumpával ( meg lesz turbózva egy kis marék siporaxszal)
hőfok: fűtő nélkül stabil 22,5 fok jelenleg
pH: kb. 8,2-est mértem 2 hete, de azthiszem az az ammónia miatt is lehetett, mert 3 hete lett elindítva az akvárium. A stabil-t olyan 7,5-8 közé saccolom.
nk: 14-es van megadva a vízműnél csapvízre, de majd megmérem azt is.
A konkrét kérdésem:
Néhány guppi mellé(5-6), be vállalhatok egy kisebb raj(7-8) zebradániót ilyen szűrés mellett?
Tudom, a diszhal.info 80 literre 8 hal-t ír.De gondolom ez sokmindentől függ.
Mivel a dánió rajhal,minél többet érdemes együtt tartani. Max 10 még elfér benne? Ennél többet semmiképp nem tartanék belőlük.
A guppik számát alacsonyan, max 5-6 egyednél tartanám.
Egy baj van ezzel a társítással, hogy az összes hal a felső rétegben érzi jól magát.
Viszonylag békések, így valószínűleg nem lesz baj, de azért ezt figyelembe kell venni.
Inkább legyen 8 csak dánióból, meg 5 guppi, úgy még 4 törpe szívóharcsa is elfér.
Sőt, ha nem törpe szívóharcsa, akkor akár egy 6 fős törpe páncélos harcsa csapat is elférne mellettük.
Azok alul úsznak.
Pont ez is szempont volt, hogy a felszínen táplálkozzanak, mivel hét közben másra van bízva az etetés, száraz tápokkal, hétvégén tudok én etetni fagyasztottal...(meg majd később élővel is)
Alapból a guppi minden szinten van tapasztalatom szerint, így talán megférnek egymással.
Fenéken élő halakat nem akarok, mivel nem jutna nekik táplálék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!