Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Betta és törpe szívóharcsa...

Betta és törpe szívóharcsa együtt tartása?

Figyelt kérdés
1 betta hím és 3-4 db törpe szívóharcsa tartható együtt 50 literben? 25 C° mellett jól éreznék magukat? Haqos Jular 300 belső szűrő elég lenne? Vagy inkább hagyjam ki a harcsákat és csak 1 bettát tartsak? Nem lesz neki rossz egyedül?

2012. nov. 20. 20:03
 1/4 kzs ***** válasza:

Szerintem teljesen jó.

Én régebben tartottam őket így, és remekül elvoltak.

2012. nov. 20. 20:10
 2/4 A kérdező kommentje:
És a szűrő nem kevés hozzá? 264 l/h -t írnak hozzá
2012. nov. 20. 20:24
 3/4 anonim ***** válasza:

A bettának melegebb víz kellene, a szívóharcsáknak meg lágy. Ráadásul egyáltalán nem érdekli, hogy úszkál-e mellette valamilyen fajidegen hal...

Inkább törpe páncélosharcsákkal társítsd, jobban bírják a meleget.

A szűrő ha valóban 250 liter/óra körüli, akkor esélytelen. Olyan 400 liter/óra kellene (a betta rossz úszó, nagyobb áramlást nem nagyon bír). Eheim PickUp 2008 nem rossz választás, bár nem sokkal erősebb, legalább jó nagy a tartálya. Vagy a 2010 ha elfér.

2012. nov. 20. 20:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Akkor marad a betta egyedül. A páncélosharcsa nem tetszik annyira :/ És eheim 2008, egy halnak biztos elég lesz. Köszi a válaszokat! :)
2012. nov. 20. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!