Mennyi hal az akváriumba?
150literes akvárium azt hiszem 600liter/órás külső szűrővel, fűtéssel, levegőztetővel sok növénnyel. 22,5 fokos víz.
van benne:
-3db páncélos törpeharcsa
-2db vitorlás
-4darab xifo
-4db platti
Mehet még bele valamilyen hal vagy ez is sok vagy kevés?
Egy belső szűrő mindenféleképpen kellene, olyan 800 liter/óra körüli, a külső nem viszi el egyedül ezt az akváriumot.
Páncélosból valóban kellene még egy csapat. És a xiphot és a plattit nem tartom szerencsésnek vitorlás mellé, nem illenek össze. Helyettük inkább ékfoltos razbóra és karcsú díszmárna mehetne, 8-8 db. Vagy a vitorlások helyett (mivel nekik kicsit kicsi a hely), mehetnének még guppik az elevenszülők mellé.
Tehát nincs sok halad, csak sehogysem szerencsés a felállás. Így most ezek mellé nem is tudom, mi lenne jó még. Talán csak a páncélosok, és békén lehetne hagyni őket. Túl sok a nagyra növő hal.
Köszönöm! még nyugodtan írhattok ám :)
A xipho és a platti kinézetre nem illik a vitorlásokhoz vagy viselkedés szempontjából? Ha kinézet miatt írtad akkor mindegy, mert nekem így is nagyon tetszenek :) Meg a boltban ajánlottak valami olyan csapathalat ami a víz felső részén úszkáltak ezüstös színük volt és kb 1,5cm-esek és azt hiszem valami lazac volt a neve.
Én a platti és xifo helyére egy nagy csapat vörös neont tettem volna. De ha a létszámot vesszük, elfér még néhány halacs. A páncélosból vegyél még legalább kettőt, még jobb, ha hármat. Nekik úgy lesz jó. Az ancistrus nem kötelező.
Murrt pedig a belső szűrős dologban megerősíteném. A külső áramlása nem megfelelő, ezért túl hamar el fog koszolódani a talaj, egyes részeken le fog ülepedni a kosz. Ki kéne egészíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!